Milli Birlik ve ittifak!..

Abone Ol

Zeytin Dalı operasyonunda kahramanlarımız ezilmişin, mazlumun hakkını geri almak için destan yazarken, diğer yandan da Türkiye seçimlere dönük çalışmalar yürütüyor.

Türkiye yeni bir milli mücadele dönemine girdi. Dolayısı ile milli birlik ve bütünlük bu anlamda çok önemli. İçte ve dışta hainlerin tamamen süpürülmesi için milli birlik ve beraberliğin önemi her geçen gün daha da artıyor. Ancak, önümüzdeki seçim sürecinde bu süreç siyasi partilerin ittifaklarına yol açacak.

AK Parti ve MHP’den 6 kurmayın, seçim ittifakı ve yerel seçime yönelik yasal düzenlemeler için yaptığı çalışma bir hafta içinde liderlere sunulacak aşamaya getirilecek.

Birkaç gün önce yeniden bir araya gelen ittifak ekibi, genel seçim ittifakının çatısını tamamladı. Yerel seçimde ittifakla ilgili yasal düzenlemeye de ihtiyaç duyuluyor.

Siyasi partilerin ittifak yapmalarının önünü açan yasal düzenlemenin çerçevesi konusunda büyük oranda anlaşma sağlandı. Önümüzdeki günlerde bu konular daha da netleşecek.

Büyük Birlik Partisi’nin de bu ittifakta olacağı muhtemeldir. Bu konuda da ön anlaşmanın sağlandığı biliniyor.

Saadet Partisi’nin de bu ittifakta yer alabileceği kulislerde konuşuluyor. Henüz yetkili ağızlardan böyle bir ittifak ile ilgili net söylem ortaya konmasa da  duyumlar bu yönde.

Yerel seçimlerin 2019 Mart ayında yapılacak olması nedeni ile siyasi partilerde yerel seçim hesapları da yapılmaya başlandı. Aday adayları da şimdiden içten içe çalışmalar yürütmeye başladılar.

Ortaya çıkacak ittifak anlaşması ve peşinden çıkacak buna uygun yasa ile 2019 yerel seçim sürecinin de startı verilmiş olacak. Siyaset daha da ısınacak. Saflar netleşecek.

Milli ittifak ile Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunların bertaraf edileceğine inanıyorum.

Selam ve dua ile…