Spor

Milli atlet Buse Savaşkan'ın etek hassasiyeti! Paris'te finalde yarışacak

Milli atlet Buse Savaşkan, Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar yüksek atlamada 1.92m ile finale yükseldi. Savaşkan'ın antrenmanda ve yarış dışındaki etek hassasiyeti dikkat çekti

Abone Ol

Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlamada 1.92m'lik atlayışıyla finalde yarışmaya hak kazandı.

Burcu Ayhan'dan sonra kadınlar yüksek atlamada olimpiyat finaline yükselen ikinci sporcu olan Buse Savaşkan'ın yer alacağı final 4 Ağustos Pazar 20.55'te gerçekleştirilecek.

ETEK HASSASİYETİ DİKKAT ÇEKTİ

1.92m'lik atlayışıyla finalde yarışmaya hak kazanan Buse Savaşkan'ın tarihi atlayışın ardından hemen eteğini giymesi dikkat çekti.

ANTRENMAN SIRASINDA DA ETEK KULLANDI

Milli sporcunun antrenmanlar sırasında da mayosunu eteğiyle örttüğü görüldü. 1999 doğumlu olan Buse Savaşkan, Kıbrıs'ta dünyaya geldi.

Buse Savaşkan, ilk uluslararası deneyimini 2016 yılında Tiflis'te düzenlenen ilk Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda 1,75 m ile elemelerden elenerek elde etti.

Ayrıca İsveç'in Gävle kentinde düzenlenen 2019 Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası'nda 1,68 m ile finalleri kaçırdı. Ertesi yıl İstanbul'daki Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,75 m ile beşinci, Kaloşvar'daki açık hava şampiyonasında ise aynı yükseklikte altıncı oldu. 2021 yılında İstanbul'da düzenlenen Balkan Salon Şampiyonası'nda 1,80 m ile bronz madalya kazandı.

Savaşkan, 2020'de açık havada yüksek atlamada ve 2021'de salonda Türkiye şampiyonu oldu.