Gündem

“Millete kurşun sıkan teröristler hesap veriyor”

Abone Ol

İbrahim Seçkin Talaş/Özel Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Diriliş Postası’na açıklamalarda bulundu. Kan, darbe girişimine katkısı olanların adalet önünde hesap verdiğine değinerek, bağımsız mahkemelerin 2 yıldır süren FETÖ davalarını titizlikle sonuca götürdüğünü belirtti.

Kan, “AK Parti olarak, Türkiye genelinde görülen davaları; şehit yakınlarımız, gazilerimiz, teşkilatımız ve vatandaşlarımızla birlikte adım adım takip ediyoruz. Davalar birer birer karara bağlandıkça bayrağımızı indirmeye çalışan, milletimize kurşun sıkan teröristler de yargı yoluyla hesap veriyor” diye konuştu.

DAVALARIN TAKİPÇİSİYİZ

Kan, adaletin tecelli edeceği günü sabırla beklediklerini, FETÖ teröristlerinin hak ettiği cezayı alana kadar davaların takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Türkiye’de darbelerin 15 Temmuz işgal girişiminin bertaraf edilmesiyle kapandığını aktaran Kan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde 15 Temmuz gecesi milletimizin yapmış olduğu fedakarlık gösterdi ki o gün bir demokrasi destanı yazan vatandaşlarımız ‘demokrasi’ için, vatan için mücadele etme’ kavramını tekrar tanımlamışlardır.”

Kan, yeni Türkiye’de benzer hainliklerin yaşanmaması için 15 Temmuz gecesini ebediyen unutmayacaklarını dile getirdi.

Türk milletinin yakın tarihinde Çanakkale ve Kurtuluş savaşı zaferi olduğunun altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kan, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı verilen mücadelede erkeklerin tıpkı ‘Seyit Onbaşı’ kadınlarınsa birer ‘Nene Hatun’ olarak vatan aşkıyla tankları, topları ve uçakları çiğnediğini ifade etti.