Gündem

Millet, terör örgütü işbirlikçileri ve destekçilerine tepkili: Oy değil günahımı vermem

Abone Ol

Neşat Ergül/Yorum Haber

Cumhurbaşkanlığı Sistemi ve 27. milletvekilliği genel seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağının açıklanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için hareket geçen şer odakları, çeşitli plan ve senaryolarla oy devşirme telaşına düştü. Yıkım ittifakı, bir FETÖ projesi olduğu anlaşılan ‘çatı aday’ göstermek suretiyle seçime gitmek isterken, ittifaka katılan partilerin çıkarlarının çatışması üzerine bu zeminde buluşamadı. Ardından kayıkçı ittifakı hep bir ağızdan, Kürtleri seçim malzemesi yapıp oy devşirmeye çalışmak için, 6-7 Ekim olaylarının sorumlusu HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sahip çıktı.

DİLLERDE AYNI ŞARKI: TERÖR SEVDASI

Bebek katili terör örgütü elebaşı Öcalan’ın sözünden çıkmayan, hendek terörünün baş sorumlusu HDP’yi savunmaya başlayan muhalefet partileri, şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak şekilde, 6-7 Ekim olaylarında sokağa çıkma çağrısı yapan Demirtaş’ın serbest bırakılması için kampanya başlattılar. Halbuki, muhalefet partilerinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin, Temel Karamollaoğlu’nun, Meral Akşener’in serbest bırakılmasını istediği Demirtaş’ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK’lı teröristler, 6-7 Ekim 2014 tarihinde aralarında Yasin Börü’nün de bulunduğu 50 kişinin katledilmesine sebep olmuştu. Cesetlere dahi işkence eden teröristlerin işbirlikçilerine ve onlara destek olan siyasetçilere halktan tepki var.

DEMİRTAŞ HESAP VERSİN!

Kurban Bayramı sırasında et dağıtmaya çalışırken katledilen Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, daha önce terör örgütü ile işbirliği içerisindeki siyasetçiler Selahattin Demirtaş ile Gülten Kışanak’ın hesap vermesi gerektiğini açıklamıştı. Ankara’da Güvenpark’ta 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 36 kişi şehit olmuş, 344 kişi yaralanmıştı. O saldırıda 25 yaşındaki oğlu Erdem Soydan’ı şehit veren baba Aytekin Soydan, terör işbirlikçisi ve destekçisi siyasetçilere tepkili. Soydan, oğlunun bir araçta yanarak şehit olduğunu hatırlatarak, “Buna sebep olanların aynı şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Bunları öyle boş yere içeride beslemenin anlamı yok hatta dinleme fırsatı bile vermeyeceksin” dedi.

AYNI ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR

Bölücü terör örgütüyle işbirliği yapan ve örgütü destekleyen açıklamalarda bulunan siyasilere de tepki gösteren Soydan, “O partinin niyeti belli. Diğerleri neden destekliyor? Bize gelip ya da askerde şehit olanların ailesine gidip ‘Senin oğlun ölmüş, başın sağ olsun’ diyeceğine PKK’nın amacına hizmet ediyor. Gerekirse onlar da aynı şekilde cezalandırılsın” diye konuştu. 24 Haziran’da seçim yapılacağını hatırlatan Soydan, “Terör örgütünü destekleyen ve onların yanında yer alanlara oy değil günahımı vermem. Vatandaşın, mağdurun yanında olsunlar, eyvallah” ifadelerini kullandı.