Gündem

MHP’den Akşener’e suç duyurusu

Abone Ol

İyi Parti Milletvekilleri’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Meclis’te elini öpmesi sonrası genel başkan Merâl Akşener’in “Siyasi nezaketsizlik, bunlar hemen partimizi terk etsin” sözleri MHP’de ‘hakaret‘ olarak algılanırken; suç duyurusunda bulunuldu.

‘MHP Genel Sekreterliği‘ imzası ile paylaşılan açıklamada, İyi Parti Genel Başkanı Merâl Akşener’in “Kaseti var” imasının Bahçeli’nin ‘Namusuna dil uzatmak‘ olarak yorumlandı.

AKŞENER’DEN ŞİKAYETÇİLER

Bahçeli’nin hiçbir zaman siyasi değerlendirme dışında, Akşener’in ahlâkı hakkında menfî konuşmadığı hatırlatılan MHP’nin açıklamasında, “Dilekçemiz içeriğinde anlatılan olaylar zinciri, bu durumu daha net şekilde ortaya koyacaktır” denilerek, Merâl Akşener’den şikayetçi oldu.

“BAHÇELİ SAHİP ÇIKMIŞTI”

MHP’nin parti açıklamasında, “Merâl Akşener hakkındaki iddiaların gündemde olduğu günlerde Sayın Genel Başkan, bırakın Akşener’in namusuna laf etmeyi; tam tersine 18 Mayıs 2015 tarihindeki Star TV Ana Haber Bülteni’nde, ‘Türk milleti bu tür davranışları, iftiraları, yalanları sevmemektedir; bunları alçakça bulmaktadır. Günü, saati geldiğinde Türkiye’de kaset olaylarıyla toplumsal tahribat yapan, aile yıkımlarına vesile olan ve bazı konularda da Türkiye’yi aşağılayan davranışların mutlaka hesabı verilir. Herkes ayağını denk alsın‘ demiştir” ifadelerine yer verildi.

‘KAMU DAVASI’ AÇILABİLİR

MHP Genel Sekreterliği açıklamalarına devam ile, “Hâl böyle olmasına rağmen; 2015’teki 1 Kasım Genel Seçimler sonrası ‘MHP Genel Başkanı’ adayı olduğunu iddia eden Akşener zaman zaman mağduriyet algısı oluşturmak adına çeşitli çevreleri ‘Namusuma dil uzattılar‘ ithamıyla karşı karşıya bırakmaya başlamış ve adeta bunu alışkanlık haline getirmiştir. Sayın Genel Başkanımızı ‘Bir kadın siyasetçinin namusuna dil uzatan‘ düşük bir ahlaki seviye ile göstermek, kendisine yapılabilecek en büyük hakarettir. İddialar araştırılmalı ve titizlik ile incelenmeledir” denilerek Merâl Akşener hakkında kamu davası açtı.

2015’TEKİ “KASET İDDİALARI” 

Mayıs 2015’te Meclis eski Başkanvekili Meral Akşener’in FETÖ’nün yayın organı Samanyolu TV’de söylediği “AKP iktidardan gitmekten korkuyor” sözlerinin değerlendirildiği Gece Ajansı programında gazeteci Cemil Barlas’ın gündeme getirdiği kaset iddiaları için Lâtif Erdoğan, “O kaseti olan birisidir ve şu an esaret altındadır. Bir kadın için hiç de yakışmayacak kasetleri var. Dolayısıyla ona artık ne derler ise yaptırırlar. Bunu ben bilgi olarak söylüyorum” diyerek Merâl Akşener’i işaret etmişti.

Haber Merkezi