Gündem

MHP "Siyaset ve Liderlik Okulu"nda 20. dönem başlıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 5 Ekim'de "Siyaset ve Liderlik Okulu"nun 20. dönemine başlıyor. Eğitim dönemi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla açılacak ve genç siyasetçilere yönelik kapsamlı bir program sunulacak.

Abone Ol

MHP'den alınan bilgiye göre, "Siyaset ve Liderlik Okulu"nda, siyasete girmeye ve ülke yönetiminde söz sahibi olmaya aday gençler, Türk milliyetçiliği, uluslararası ilişkiler, anayasa hukuku, diplomasi, siyaset sosyolojisi gibi pek çok alanda eğitim alacak. Finansal okuryazarlık, iletişim ve medya gibi dersler de programın önemli parçaları arasında. Eğitimi verecek uzmanlar arasında akademisyenler yer alacak.

Programa katılmak isteyen adaylardan lisans mezunu, 23-40 yaş aralığında ve tercihen yabancı dil bilen kişiler seçildi. 40 öğrenci, MHP bünyesindeki bir mülakat heyeti tarafından belirlendi.

12 Hafta Sürecek Eğitim

12 hafta sürecek olan program, 5 Ekim Cumartesi günü Devlet Bahçeli'nin katılımıyla başlayacak. Bu kapsamda, Siyaset ve Liderlik Okulu, MHP’nin genç lider yetiştirme politikasında önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

19 Dönemde 662 Mezun

2009’dan bu yana faaliyet gösteren okuldan bugüne kadar **19 dönemde 662 öğrenci** mezun oldu. Genel Başkan **Devlet Bahçeli**, okulu "Türkiye ve dünya meselelerine Türkçe bakan, Türkçe yaklaşan ve Türkçe yorumlayan bir merkez" olarak nitelendiriyor.

"Siyaset ve Liderlik Okulu", Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu'nun başkanlığında, MYK Üyesi Turan Şahin'in koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdürüyor.