Gündem

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan’da evet diyecektir

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Hainler idamdan korkmuyor ve milletimiz de idam talebinde ısrar ediyorsa, o zaman bize düşen bu kanuni düzenlemeyi TBMM’de yapmak, Türkiye düşmanlarına hak ettiği cezayı vermektir. AKP top çevirmesin, zamana oynamasın, hakikaten idamın geri getirilmesi konusunda samimiyse, MHP’nin sözü söz olsun, buna kayıtsız şartsız destek verecektir.”ifadelerini kullandı.

“Niye ‘evet’ diyor muşuz? Ne yapacaktık?” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ’nün yanında mı duracaktık? ‘Evet’ derken dünkü sözlerimizle çelişiyor muşuz. Niye çelişelim? PKK’nın, CHP’nin, EMEP’in, ÖDP’nin, TKP’nin, elinde ülkücü kanı olan Aydınlıkçıların kuyruğuna takılmak asıl çelişki ve çürüme değil midir?”

Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan’da evet diyecektir

‘Evet’ derken dünkü sözlerimizle çelişiyormuşuz. Elbette biz devlet için evet, millet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet, Türkiye için evet diyeceğiz. ‘Hayır’ diyen vatan evlatlarına sözüm yoktur, bilakis seçimlerine saygım vardır. Bunu tartışmak bize göre abestir. Fakat ‘hayır’ cephesi kurarak fesatlık yarışına giren yalancı siyasilere, eski tüfeklere, bazı siyasi partilere, terör ve bölücülük taşeronlarına kesinlikle itibarımız yoktur, sırtımız da bunlara dönüktür.

16 Nisan’da bir parti, bir şahıs değil, milletimiz önüne konan anayasa değişikliğini oylayacaktır. Çıkan sonuca herkes hürmetkar olmalıdır. Bizim anlamadığımız, hayır koalisyonun niçin bu kadar telaşlı olduğudur. Bunlara diyorum ki, hayırda hayır var diyorsanız, ahlaklı bir şekilde tezlerinizi anlatır, ardından milletimizin tercihini beklemelisiniz. Ne var ki, bu yapılmamaktadır. CHP sözcüleri, bazı anketçiler, bir kısım kalem ve çürük çarık fikir sahipleri kendi tabansızlıklarını unutup, MHP tabanının yarıdan fazlası hayır verecek kehanetiyle yatıp kalkmaktadır. Bizde taban yok diyoruz, anlamıyorlar. Kafaları, içi boş, tut kulaklarından çifte koş… Durum ve halleri aynen budur. Milletten ödleri patlamaktadır. CHP için başını öne eğeceği günler uzak değildir. PKK’nın tırmandığı dala salıncak kuran bu zihniyet, 1923’ün siyasi partisi değildir. CHP yanına aldığı bölücülük ve terörden mimlenmiştir. Ne derse desinler, Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan’da evet diyecektir. Bu ülke için yeminimiz vardır.