Magazin

Metin Akpınar'dan dikkat çeken hamle! 1 TL'lik tazminat davası

Usta oyuncu Metin Akpınar, oğlu olduğunu iddia eden Onur Akay'a 1 TL'lik manevi tazminat davası açtı. İstanbul 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesi, 10 Ekim 2024 tarihine ertelendi.

Abone Ol

Akpınar, yıllar sonra ortaya atılan "oğlu olduğu" iddialarına sessiz kalmadı. Akay'ın iddialarına tepki gösteren Akpınar, avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurarak manevi tazminat davası açtı. Akpınar’ın avukatları, müvekkillerinin kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle bu sembolik tazminat talebinde bulundu.

Onur Akay'ın Tazminata Yanıtı

Onur Akay, Instagram'dan yaptığı paylaşımda, "Yeşilçam’ın efsane oyuncularından Metin Akpınar, bana 1 TL’lik manevi tazminat davası açmış!" ifadelerini kullandı. Akay, dava için hazırlıklara başladığını belirterek, bu tür davaların genellikle davacının itibarını korumak amacıyla açıldığını vurguladı. Eğer davayı kazanırsa, Akpınar'a karşılık olarak 1 TL'lik bir manevi tazminat davası açacağını da açıkladı.

500 TL İddiası

Dava dilekçesinde yer alan bir başka iddia ise, Onur Akay’ın Metin Akpınar'ın ikiz kızlarına 500 TL gönderdiği yönündeydi.

İkiz Kızları İle Gündeme Gelmişti!

Türk sinemasının usta ismi Metin Akpınar, birkaç yıl önce ikiz kızları Duygu Nebioğlu ve Sevgi Katkıcı ile gündeme geldi. DNA testi, ikizlerin Akpınar’ın kızları olduğunu doğruladı. 

Geçmişteki Tartışmalar

Onur Akay, Metin Akpınar’ın 1984 doğumlu bir oğlu olduğunu iddia ederek, bu bilginin yıllardır çevresinde konuşulduğunu öne sürdü. Bu iddialara yanıt veren Akpınar, hukuki yola başvurarak manevi tazminat davası açtı. Dava, Türk medya dünyasında dikkat çeken bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Metin Akpınar hakkındaki babalık iddiaları ise devam etmekte. Şarkıcı Onur Akay, Akpınar’ın evlilik dışı bir oğlu olduğunu öne sürdü. Akay, "Metin Akpınar’ın 1984 doğumlu bir oğlu var. Şu anda 39 yaşında ve iki ismi var; göbek adı Metin. Oğul Almanya’da yaşıyor. Metin Akpınar, bunu benim yazımla öğrenmiyor ama eşi Göksel Özdoğdu Akpınar öğrenecek" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.