Gündem

Meteorolojiden 13 ile sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 5 günlük hava tahmin raporu yayımladı. Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken 13 ile sarı kodlu "kuvvetli rüzgar" uyarısı verildi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkileyecek. Bu nedenle MGM tarafından 13 ile sarı kodlu uyarı verildi. 

METEOROLOJİK UYARILAR

Kırklareli'de sağanak yağış 

Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarından alınan verilere göre; bu akşam saatlerinde kuzey kesimleri başta olmak üzere Kırklareli’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak ve yer yer dolu yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anından kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Batı bölgelerinde fırtına

Yapılan son değerlendirmelere göre; 14.06.2024 Cuma günü öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Aşırı sıcaklık uyarısı

Hava sıcaklıkları halen Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmektedir.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 11.06.2024 Salı gününden itibaren hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak daha da artacağı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 8 ila 12 °C üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normallerinin 4 ila 8 °C üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıkların batı kesimlerde azalarak mevsim normalleri civarına inmesi bekleniyor.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu uyarı verilen iller şu şekilde:

Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak