Gündem

Mehmetçik, "Ateş Serbest"te hedefleri tam isabetle vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ateş gücünü ve caydırıcılığını sergilemek amacıyla düzenlenen "Ateş Serbest-2024" tatbikatında, yerli ve milli silah sistemleri hedefleri tam isabetle vurdu.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in de katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat, Ankara Polatlı’daki General Nahit Şenoğlu Atış ve Tatbikat Bölgesi'nde yapıldı. 

Yerli ve Milli Silahlarla Gövde Gösterisi

Tatbikat kapsamında, yeni nesil Fırtına obüsleri, F-16 savaş uçakları, ATAK helikopterleri, Cirit, UMTAS ve OMTAS füzeleri gibi yerli silah sistemleri etkin görev aldı. F-16’ların yanı sıra, ATAK helikopterleri Cirit ve tanksavar füzeleriyle başarılı atışlar gerçekleştirirken, keskin nişancı timleri de yerli üretim tüfeklerle yüksek hassasiyetle hedefleri vurdu. 

 SARP ve Havan Atışları

Tatbikatın devamında, SARP silah sistemleri, tank ve zırhlı muharebe araçlarıyla hem sabit hem de hareketli hedefler başarıyla imha edildi. Ayrıca, tanksavar füzeleri ve Kornet ile 5 bin metre mesafedeki hedeflere nokta atışları yapıldı. 

Havadan ve Karadan Destek

Tatbikatın son bölümünde, CH-47 Chinook nakliye helikopterleri mühimmat taşırken, AKINCI TİHA, MAM-T ve MAM-L füzeleriyle hedefleri tam isabetle vurdu. Tatbikata özel olarak motorlu yamaç paraşütü gösterisi de gerçekleştirildi.

"Ateş Serbest-2024" tatbikatı ile Türk Silahlı Kuvvetleri, koordinasyon yeteneğini ve ateş gücünü gözler önüne serdi. Milli silah sistemlerinin başarısı, etkin caydırıcılık sağlanmasında önemli bir adım olarak değerlendirildi.