Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar

Abone Ol

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,

Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.

Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,

‘Medeniyet!’ dediğin tek dişi kalmış canavar?

Medeniyet dersi vermeye çalışan Avrupa’nın halini ne de güzel anlatmış rahmetli Mehmet Akif…  O zamandan beri kendilerine ‘Medeni’ diyenlerin hallerini görüyoruz. Dünya savaşlarında geldikleri durum, şimdiki durumları, insan haklarından bahsedip insanlara yaptıkları zulümleri, faşistliklerini en güzel ve en kısa biçimde İstiklal marşımızda ifade edilmiş. İstiklalimizi ve istikbalimizi buna göre şekillendirmek zorundayız.

Hollanda’nın Türk Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı antidemokratik engellemeleri, hanımefendi bir bakanın kendi ülkesinin başkonsolosu ile görüşmesine izin vermemeleri uluslararası bir skandaldır. Dahası bakanımızı polis arabasına binmeye mecbur edip, Almanya sınırına götürmesi Türk milletinin kabul edebileceği bir durum asla değildir. Hadlerini fena aştılar.  

Peki Türkiye aynı tavrı Hollandalı bakanlara yapsa ne olurdu? Avrupa ayağa kalkardı, yaptırımlar uygulamaya başlarlardı. Evet, insan haklarından, demokrasiden dem vururlar, başımıza uçuşurlardı. Yazıklar olsun bile diyemiyorum. Çünkü bunlar haçlılar. Bunlar için demokrasi de insan hakları da kendileri içindir.

Elbette devletimiz bu ırkçı ve antidemokratik diplomatik skandala karşı gereğini yapacaktır. Ama unutmayalım, Mehmet Akif, İstiklal marşımızda bu durumu açıkça bize haber verdi. Ancak bugün bunu yaşayarak gördük. Avrupa medeniyette tek dişi kalmış canavar. Bu olayla o tek dişi de kalmadı, dişsiz canavar…

Ben yıllarca polis adiye muhabirliği yaptım. Uyuşturucu ile ilgili yaptığım araştırma haberlerinin İnterpol boyutunda Hollanda, uyuşturucunun cenneti olarak karşıma çıktı. Hollanda’nın bununla ilgili sicili İnterpol’de oldukça bozuk.  Hollanda hakkında yaygın olan bilgi, bu ülkede uyuşturucu maddelerin serbest olmasından kaynaklıdır. Hollanda’da temel strateji zararın azaltılması ya da riskin minimize edilmesi adı verilen politikalardır. Tüm politika bu temel strateji çerçevesinde şekillendirilmiştir.

Hollanda’da esrar satışı serbesttir. Hollanda’da Esrar “coffee shop” adı verilen dükkanlarda serbestçe satılmaktadır. Bu dükkanlar sadece bunların satışından sorumludur. Hollanda neden esrarı serbest bırakmış biliyor musunuz?  Ülkede esrarın özellikle genç nüfus arasında kullanımının yüzde 20 olması nedeni ile. Şimdi sayıyı düşünemiyorum bile… Gençleri bitmiş bir Avrupa’dan söz ediyoruz. Uyuşturucu kaçakçılığının Hollanda boyutları İnterpol kayıtlarında açık ve net bir şekilde ortada. Bu durum bile Hollanda’nın ipini çekmeye yeter.

Kendi konsolosluk kapılarımızın kendi toprağımızın Avrupa içerisinde bize kapatılma girişiminin son derece barbarca ve vahşice olmasının nedenini birde buradan düşünün.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas:  “Biz Hollanda’yı Srebrenitsa’da tanıdık, fazla söze gerek var mı?” dedi. Sonra da şu muhteşem sözü paylaştı:

“Avrupa, bugün itibarıyla demokrasi kelimesini sözlüğünüzden çıkarın ve ufuktan doğan yeni güneşi kabullenmeye hazır olun.”