Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin meselesi bizim için milli bir davadır

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te Filistin için düzenlenen özel oturumun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kurtulmuş, "Filistin meselesi bizim için milli bir davadır, Filistin Hazreti Ömer'in bize bir mirasıdır, Filistin orayı haçlılardan alan Selahaddin Eyyubi'nin bize mirasıdır." dedi.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'na hitap edeceği oturum öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Filistin'de yaşanan katliamlara kayıtsız kalmadığını belirten Kurtulmuş, "Türkiye işlenen soykırıma kayıtsız kalmamıştır. Filistin'e ses olmayı sürdüreceğiz. Filistin meselesi bizim için milli bir davadır, Filistin Hazreti Ömer'in bize bir mirasıdır, Filistin orayı haçlılardan alan Selahaddin Eyyubi'nin bize mirasıdır." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, TBMM'nin Filistin konusunda dört kez kararlılık gösterdiğini ve Filistin'de yaşanan katliamların nefretle lanetlendiğini belirtti. Filistin topraklarında zulme uğrayan, şehit edilen, ancak mücadeleden vazgeçmeyen mücahitleri saygıyla andığını ifade eden Kurtulmuş, Gazze şehitlerini de saygıyla yad ettiklerini dile getirdi.

"Netanyahu ve Çetesinin Yargılanacağı Günler Yakındır"

Kurtulmuş, Filistin'in seçilmiş ilk Başbakanı İsmail Haniyye'yi anarken, "Şehitler ölümsüzdür" dedi. Haniyye'nin şehadetinin ardından Doha'da düzenlenen cenaze törenine Türkiye'nin en üst düzeyde katıldığını belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e karşı açtığı davanın, Filistin ve İsrail için yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade eden Kurtulmuş, "Netanyahu ve çetesinin yargılanacağı günler yakındır" dedi. Kurtulmuş, Netanyahu hükümetinin işlediği insanlık suçlarının hesabını Uluslararası Mahkemelerde vereceği günlerin yakın olduğunu vurguladı.

"Tarihi Bir Oturum"

Kurtulmuş, Gazze'deki masum insanlara destek veren milyarlarca insanın Filistin halkının yanında olduğunu belirterek, Filistin davasının başarıya ulaşacağına olan inancını dile getirdi. "Filistin meselesi bizim için milli bir davadır. Bu mirasa hayatımızın sonuna kadar sahip çıkacağız. Filistin davasının başarıya ulaştığını inşallah göreceğiz" dedi.

Son olarak, Kurtulmuş, bugün TBMM'de gerçekleştirilen bu oturumun tarihi bir nitelik taşıdığını vurguladı ve Abbas'ın konuşmasıyla Filistin'in dünya gündemine yeniden taşınacağını belirtti.