Gündem

MEB'den okullardaki temizlik hizmetlerine ilişkin açıklama

MEB, okullardaki temizlik hizmetleriyle ilgili açıklama yaptı ve 30 bin yeni personel tahsis edildiğini duyurdu. Temizlik personeli sayısı 143 bin 355'e yükseldi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son günlerde kamuoyunda tartışılan okullardaki temizlik hizmetlerine dair yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, MEB’nin, 60 bin 487 okulda temizlik hizmetlerinin yürütülmesinin kendi sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Mevcut durumda okullarda, 49 bin 578 kadrolu temizlik personeli çalıştığını belirten MEB, işgücü istihdamını artırmak amacıyla bu yıl uygulamaya koyduğu "İşgücü Uyum Programı" (İUP) kapsamında 120 bin yarı zamanlı kontenjan ayrıldığını, fakat yeterli başvuru olmaması nedeniyle bazı gecikmeler yaşandığını ifade etti. Bu program çerçevesinde şu an itibarıyla 63 bin 777 personelin görev yaptığını belirtti.

Ayrıca, "Toplum Yararına Program" (TYP) kapsamında da 30 bin ek kontenjan tahsis edildiğini ve bu personelin tam zamanlı olarak göreve başladığını açıkladı. Böylece, toplam temizlik personeli sayısının 143 bin 355'e ulaştığı kaydedildi.

MEB, okulların hijyen şartlarını değerlendirmek amacıyla yaklaşık 8 bin "Okulum Temiz Tetkik Görevlisi" tarafından denetimlerin gerçekleştirildiğini belirtti. Bakanlık, çocukların sağlığını korumanın her zaman öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

Son olarak, bazı belediyelerin, okullarda temizlik sorunu olduğunu iddia ederek gereksiz bir algı operasyonu yürüttüğünü ve bu tür eylemlerin etik olmadığını ifade etti. MEB, eğitimin siyasete malzeme yapılacak bir alan olmadığını ve herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini dile getirdi.