Dizi-Film

Marvel’ın ‘Agatha All Along’ dizisinde geçen Daughters of Liberty kimdir?

Disney+'ta yayınlanan yeni mini dizi Agatha All Along, Marvel Sinematik Evreni'ne (MCU) damga vurmaya devam ediyor.

Abone Ol

Mehmet Akif Çavdarlı – Diriliş Postası

Agatha Harkness’ın (Kathryn Hahn) etrafında dönen bu yapım, Wanda Maximoff’un (Elizabeth Olsen) WandaVision finalinde kendisine uyguladığı büyüden kurtulan Agatha’nın, Witches' Road adı verilen cadılar yolunda güçlerini ve hafızasını geri kazanma çabasını anlatıyor. Ancak, bu yola çıkmadan önce kendisine bir takım – ya da bir cadı konseyini – toplaması gerekecek gibi görünüyor.

Agatha Harkness, Marvel çizgi romanlarında The Fantastic Four serisinde önemli bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Pedro Pascal ve Vanessa Kirby'nin başrollerini paylaşacağı 2025 yapımı Fantastic Four filmi ve Doctor Doom'un (Robert Downey Jr.) MCU'ya katılması beklenirken, Agatha'nın bu evrende yer alması oldukça mantıklı. Çizgi romanlarda Agatha her zaman bir kötü karakter olmamıştı. Eğer Agatha All Along dizisi olumlu bir dönüş yaparak onun kahraman olmasına zemin hazırlar ise, Agatha’nın Daughters of Liberty ekibine katılması muhtemel bir yol olabilir.

 Daughters of Liberty'ye ince bir gönderme

Agatha All Along dizisinde Marvel evrenine yapılan küçük bir gönderme dikkatlerden kaçmadı: Daughters of Liberty. Bu kadınlardan oluşan özgürlük savaşçıları ekibi, Marvel hayranlarına bir selam niteliğinde olsa da, gelecekte MCU'ya tam anlamıyla dahil edilmeleri muhtemel. Sharon Carter gibi bazı üyeleri zaten MCU’da yer almış durumda. Ekip tam anlamıyla karşımıza çıkmasa bile, birkaç üyenin hikayeye dahil olması an meselesi.

 Marvel çizgi romanlarında Daughters of Liberty

Daughters of Liberty, kökleri 18. yüzyıl Avrupa’sında Daughters of Light adlı bir örgüte dayanan bir topluluk. Özgürlük mücadelesi veren bu kadınlar, liderlerinin öldürülmesinin ardından dağıldı. Ancak, Daughters of Liberty'nin misyonu, insanlığı korumak ve özgürlüğü savunmak adına devam etti. Bu grubun lideri "Dryad" olarak bilinir ve 19. yüzyılda bu unvanı Harriet Tubman taşıdı. Tubman, 300'den fazla köleye özgürlük kazandırdı. Modern çağda ise Peggy Carter'ın Daughters of Liberty’ye katılarak Dryad rolünü üstlendiği görülüyor.

Çizgi romanlarda Daughters of Liberty'nin bir görevi, Süper Asker serumu gibi tehlikeli maddelerin yanlış ellere geçmesini engellemekti. Bu doğrultuda Captain America’yı da koruma misyonu üstlendiler. 2019 yılında çıkan Captain America serisinde, Steve Rogers bir cinayetle suçlanınca, Sharon Carter modern Daughters of Liberty ekibini yeniden topladı. Bu ekipte Misty Knight, Ava Ayala ve Bobbi Morse gibi isimler yer alıyordu. Sonrasında Jessica Drew (Spider-Woman), Black Widow, Sue Storm ve Shuri gibi karakterler de ekibe dahil oldu.

 Agatha Harkness ve Daughters of Liberty bağlantısı

Marvel çizgi romanlarında Agatha Harkness, orijinal Daughters of Liberty'nin en önemli üyelerinden biri olarak yer alıyor. Ekipte büyü eğitimi veren Agatha, grubun kilit bir mentoru olarak rol aldı. Peggy Carter’ın isteği üzerine Steve Rogers'a ekibin tarihini anlatan kişi de yine Agatha oldu. Büyü bilgisini iyi amaçlar doğrultusunda kullananlarla paylaşan Agatha, Daughters of Liberty'nin yeni üyelerini, özellikle de Wakanda'nın prensesi Shuri’yi ekibe dahil etmiştir.

Daughters of Liberty, Marvel evrenine nispeten yeni eklenen bir grup olsa da, özgürlüğü ve adaleti temsil eden bir kardeşlik olarak biliniyor. Bu değerler, Agatha All Along dizisindeki cadı konseyinin amacıyla örtüşüyor gibi görünüyor. Agatha, güçlerini ve kimliğini geri kazanırken, MCU’da bir kahramana dönüşüp Daughters of Liberty gibi bir ekibe katılma potansiyeline sahip.