Ekonomi

Mars, Kellanova'yı 36 milyar dolara satın alacak

M&M's ve Snickers gibi ünlü markaların sahibi olan Amerikan gıda devi Mars, Pringles, Cheez-It ve Pop-Tarts gibi atıştırmalık markalarının üreticisi Kellanova'yı 36 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu.

Abone Ol

Mars tarafından yapılan açıklamada, Kellanova'nın hisse başına 83,50 dolar nakit karşılığında satın alınması için toplam 36 milyar dolar değerinde bir anlaşmaya varıldığı belirtildi. Bu tutarın, net borç dahil olarak hesaplandığı ifade edildi.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Kellanova'nın Mars Snacking çatısı altına gireceği ve bu birleşmenin Mars'ın dünya genelinde daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmasını sağlayacağı vurgulandı.

Anlaşmanın, Kellanova Yönetim Kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandığı belirtilirken, işlemin tamamlanması için Kellanova'nın hissedarları ve ilgili düzenleyici kurumların onaylarının gerektiği, işlemlerin 2025'in ilk yarısında tamamlanmasının beklendiği açıklandı.

Kellanova, Pringles, Cheez-It, Pop-Tarts, Rice Krispies Treats, NutriGrain ve RXBAR gibi atıştırmalık markalarının yanı sıra Kellogg’s, Eggo ve MorningStar Farms gibi köklü gıda markalarını bünyesinde barındırıyor. Şirket, 100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olup, 2023 yılında 13 milyar doları aşan net satış elde etti ve dünya genelinde 180 pazarda faaliyet göstererek yaklaşık 23 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Mars, Kellanova'nın geniş ürün yelpazesinin Snickers, M&M's, Twix, Dove ve Extra gibi şekerleme markaları ile Kind ve Nature's Bakery gibi markaları içeren portföyünü tamamlayacağını belirtti. Mars, 150 binden fazla çalışanı ile 2023 yılında 50 milyar doları aşkın satış gerçekleştirdi.