Marka şehir İstanbul taçlandı!..

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul sevgisini bilmeyen yoktur. Keza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla yaptığı hizmetlerle adını tarihe yazdırdı. Dünyada önemli liderler arasında yer almasının en önemli basamağı da bu hizmetler oldu. Millet, tüm bu hizmetlerine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sandıkta hiç yalnız bırakmadı. Hem, kimler sevdalı değil ki İstanbul’a… Bence İslambol… Herkes o muhteşem kente hizmet etme şansı bulamaz.

Cumhuriyetimizin 95. yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı yeni İstanbul Havalimanı İstanbul’a yeni bir taçla taçlandırmış oldu. Marka şehrimiz İstanbul, Cumhuriyet’in 95. yılında bir başka güzel şimdi.

Tamamlandığında 6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi ve yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük ve en modern havalimanı olacak. Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni havalimanına “İstanbul” adının verildiğini belirterek, “Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser, işte bunun için adını İstanbul verdik. Hayırlı olsun” diyerek yeni havalimanın da adını açıklamış oldu.

Açılışta, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi’ye, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov’a, diğer ülkelerden gelen bakan ve heyetler Türkiye’nin bu gururuna ortak oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışta şairin sözlerine atıfta bulunduğu şu dizeler İstanbul’u en güzel anlatmıyor mu?

“Bu şehr-i İstanbul ki bi misl ü behadır/Bir sengine yek pare Acem mülkü fedadır/Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında/Hurşid-i cihan-tab ile tartılsa sezadır.’ Bunu günümüz Türkçesiyle tekrarlayacak olursak, ‘Bu İstanbul şehri ki, ona paha biçilmez/Tüm Acem mülkü feda olsun onun tek bir taşına/Öyle tek bir incidir iki deniz arasında/Yeridir dünyanın güneşi ile tartılsa.”

Finansmanından inşaatına kadar, her boyutuyla dünyada eşine arz rastlanır bu dev projeyi tamamladıklarını ve ilk etabının resmi açılış töreninin gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 4 etaptan oluşan projenin açılan ilk etabının yılda 90 milyon yolcu kapasiteli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapasitenin tüm etaplar bittiğinde 150 milyon yolcuya yükseleceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Hatta gerekirse 200 milyona kadar çıkartılabilecektir. Yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen ve ilk etapta 3 pistle açılan havalimanımız toplamda 6 pisti, paralel taksi yolları, 2 milyon metrekareyi bulacak kapalı alanı, 6,5 milyon metrekare apron büyüklüğü, terminalleri arasındaki ulaşımı sağlayacak raylı sistemi, kargo ve genel havacılık terminalleri, kapasiteyi karşılayacak büyüklükteki kapalı ve açık otoparkları, destek birimleri, sosyal tesisleri, diğer tüm üniteleri ile gerçekten dev bir eserdir.”

Her insan hizmetleri ile anılır. “At ölür meydan kalır, Yiğit ölür şan kalır.” Ülkeye büyük eserler kazandıranlar, her daim hayırla anılacaklardır.

Selam ve dua ile…