Gündem

Mardin'de gösteriler 3 gün yasaklandı

Mardin Valiliği, gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının kent merkezi ile tüm ilçelerde 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Abone Ol

Mardin Valiliği, valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler dışında, 15-18 Ağustos tarihleri arasında diğer tüm programların yasaklandığını açıkladı.

Açıklamada, "Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması için, anayasada belirlenen şartlar çerçevesinde eylem ve saldırı olaylarının önlenmesi, terör eylemleri ve suçların engellenmesi, bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması, provokasyonların ve olası toplumsal olayların önlenmesi amacıyla, açık alanlardaki toplanmalar, her türlü açık hava ve kapalı mekan etkinlikleri, miting, yürüyüş, basın açıklamaları, açlık grevleri, oturma eylemleri, stant açma, çadır kurma, drone çekimleri, anket yapma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi tüm eylemler, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi gereğince, Mardin sınırları içinde 15 Ağustos Perşembe saat 15.00’ten 18 Ağustos Pazar saat 15.00’e kadar 3 gün süreyle yasaklanmıştır." ifadeleri yer aldı.