Gündem

Mansur Yavaş: Söyleyemeyenlere inat, Ne mutlu Türküm diyene

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in kuruluşunun 101. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan ‘T.C. Yaşasın Cumhuriyet Tüneli'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Kararlılıkla Cumhuriyet'imize sahip çıkıyor ve tekrar ediyoruz; yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet ve söyleyemeyenlere inat, ne mutlu Türküm diyene" dedi.

Abone Ol

Türkiye'de ilk kez yapay zeka destekli olarak Cumhuriyet'in değerlerini, kurtuluş mücadelesini, Atatürk ilke ve inkılaplarını dijital bir deneyimle sunması planlanan tünelin açılışını Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş gerçekleştirdi.

“Söyleyemeyenlere inat, ne mutlu Türküm diyene”
Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün Cumhuriyetimizin 101. yılı nedeniyle düzenlediğimiz Cumhuriyet tünelinde sizleri ağırlayacağız. Öncelikle ben de iki gün önce gerçekleşen terör saldırısını tekrar tekrar lanetliyorum ve hiçbir haklı davanın, adam öldürmenin bir amacı olduğunu söyleyemeyiz. Katil katildir kim olursa olsun ne olursa olsun insan canı alan herkese katil gözüyle bakmamız lazım ve bu nedenle inşallah ülkemizin huzur bulacağı günleri de temenni ediyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarının, Nene Hatun'un, Şerife Bacı'nın, Kara Fatma'nın ve terör karşısında ülkeyi böldürmemek için canlarını veren şehitlerimizin kahramanlık hikayeleri bize güç veriyor, şeref veriyor. Asla unutmayacağız. Bizler Atatürk'ün Cumhuriyet'i ve ülkeyi emanet ettiği nesiller olarak ülkemizin sınırlarının başka devletler tarafından çizilmesine, bütünlüğümüze uzanan ellere karşı aynı milli mücadelede olduğu gibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giderek asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Aynı kararlılıkla Cumhuriyet'imize sahip çıkıyor ve tekrar ediyoruz; yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet ve söyleyemeyenlere inat, ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.