Güncel

Manisa'da engelli asansörü zemine çakıldı: 4 kişi yaralandı

Manisa'nın Kula ilçesinde, caraskal sistemiyle kurulan engelli asansörünün aşırı yük nedeniyle yaklaşık 10 metreden zemine çakılması sonucu 1'i engelli toplam 4 kişi yaralandı.

Abone Ol

Kaza, 4 Eylül Mahallesi 327 sokak üzerindeki Enes Apartmanı'nda gerçekleşti. 60 yaşındaki engelli birey Talat Kırkulak, misafirleri Suat Kaya (59), Güllü Kaya (59) ve Iraz Kaya (71) ile birlikte, binanın 3. katından caraskal sistemiyle kurulan engelli asansörüyle zemine inmek istedi. Asansör, aşırı yük nedeniyle büyük bir gürültüyle zemine çakıldı.

Olayın ardından mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla asansördeki 4 kişiye yardım etmeye çalıştı ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kula İtfaiye Amirliği ekipleri güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı ve ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazanın ardından, asansörün engelli birey Talat Kırkulak'a ait olduğu ve ikametine inip çıkmak için kullanıldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.