Gündem

Malatya'daki depremde 4 binada hasar meydana geldi!

Malatya'daki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 374 ihbar yapıldı. İçişleri Bakanlığı'na göre; bu ihbarlar sonucunda Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplam 3 binada kısmi çökme gerçekleşti. AFAD'dan yapılan açılamada ise 4 binada hasar meydana geldiği bildirildi.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar yapıldığını açıkladı. Yapılan ihbarlar sonucunda Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ'da toplamda 3 binada kısmi çökme meydana geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi, 33’ü ise yardım amaçlı çağrılardır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Bakanlık, çalışmaların devam ettiğini ve vatandaşların güvenliğinin ön planda tutulduğunu vurguladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA:

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre toplam 4 binada hasar meydana geldi. Yapılan açıklamada; "Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerimizde toplam 4 binada hasar meydana gelmiştir. Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır." denildi.