Güncel

Makyaj artisti Alp Kavasoğlu kimdir? Alp Kavasoğlu neden ve nasıl öldü?

Ünlü makyaj sanatçısı Alp Kavasoğlu’nun vefatı, sevenlerini ve makyaj dünyasını yasa boğdu. Peki, Alp Kavasoğlu kimdir, neden ve nasıl hayatını kaybetti? İşte detaylar.

Abone Ol

1981 yılında İstanbul’da doğan Alp Kavasoğlu, sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşmış ve ünlü isimlerle çalışan başarılı bir makyaj artistiydi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Felsefe eğitimi alan Kavasoğlu, mezuniyetinin ardından özel bir şirkette organizasyon koordinatorü olarak çalışmaya başladı. Ancak, makyaj sanatına olan ilgisi onu bu alanda kariyer yapmaya yönlendirdi ve kısa sürede makyaj dünyasında adını duyurdu.

Alp Kavasoğlu’nun Kariyeri

2010 yılında katıldığı dünyaca ünlü Trend Vision yarışmasında yaptığı saç ve makyajla finalist olarak büyük bir başarı kazandı. Bu başarının ardından, sektörde eğitimler alarak kendine özgü teknikler geliştirdi. Türkiye’de mevsimsel renk analizi, renk kimyası, topuz ve doku gibi alanlarda eğitimler vererek, pek çok yeni makyaj artistinin yetişmesine katkıda bulundu. Son olarak, Mehmet Tatlı Akademi'de eğitim ve Artistik Direktör olarak görev yapıyordu.

Alp Kavasoğlu Neden ve Nasıl Öldü?

Alp Kavasoğlu’nun pankreas kanseri nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Meslektaşı Fezi Altun, Kavasoğlu’nun yaklaşık 6 aydır bu hastalıkla mücadele ettiğini ancak hastalığını çok az kişiyle paylaştığını duyurdu. Henüz 43 yaşında hayatını kaybeden Kavasoğlu’nun vefatı, makyaj dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Alp Kavasoğlu, sektöre kattığı değer ve başarılı çalışmalarıyla hatırlanacak.