Dünya

Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşması Arap basınında

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı ve önemli açıklamalarda bulunduğu hitabı Arap basınına geniş bir şekilde yansıdı.

Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki önemli hitabı Arap basınında geniş yer buldu. Suudi Arabistan haber ajansı SPA, "Filistin Devlet Başkanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının derhal durdurulmasını talep ediyor" başlığıyla haberi duyurdu. Abbas, Gazze'ye gitme kararı aldığını ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden bunun güvencesini istemek için çağrıda bulundu.

Mahmud Abbas TBMM'de 

Katar haber ajansı QNA, "Filistin Devlet Başkanı, Filistin liderliğiyle birlikte Gazze'ye gitme niyetini duyurdu" başlığını kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da toplantıda bulunduğunu belirtti. Umman haber ajansı ONA, "Abbas: İsrail, Filistin halkına karşı soykırım savaşı yürütüyor" başlıklı haberinde, Abbas'ın uluslararası toplumun sessizliğini kınadığını aktardı. Mısır haber ajansı MENA da "Filistin Devlet Başkanı: Tarihi bir zulme, savaş ve soykırım suçlarına maruz kalıyoruz" şeklindeki haberiyle Abbas'ın Türkiye, Mısır ve Ürdün'e destek övgüsünü vurguladı.

Mahmud Abbas: Gazze'ye gideceğim

Mahmud Abbas'ın konuşması, Arap basınında çeşitli şekillerde yer aldı. Suudi Arabistan merkezli "El-Arabiyye" kanalı, "Abbas TBMM'de: Gazze'ye gideceğim" başlığını kullandı. "Eş-Şark el-Avsat" "Abbas TBMM'de: Filistin liderliğiyle Gazze'ye gitme kararı aldım" şeklinde duyurdu. Mısır'daki "Al Qahera News", "Filistin Devlet Başkanı, BMGK'ya Gazze'ye erişimini güvence altına alma çağrısı yapıyor" gibi başlıklar yayınladı.

Katar merkezli Al Jazeera ve Al Araby, Abbas'ın Gazze'ye gitme kararı ve BMGK'dan güvence talebini öne çıkardı. Cezayir'in "El-Bilad" gazetesi de "Mahmud Abbas, tüm Filistin liderliğiyle birlikte Gazze'ye gitme niyetini açıkladı" şeklinde aktardı.

Abbas, TBMM'de yaptığı konuşmada, "Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık" dedi. Ayrıca, Gazze'deki saldırılarda ölen çocukları anarak, "Bizim hayatımız Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil" ifadesini kullandı. BMGK'ya güvenli bir şekilde Gazze'ye ulaşma çağrısında bulunan Abbas, oradan Kudüs'e geçmeyi de planladığını belirtti.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 40 bin 5 Filistinli hayatını kaybederken, 92 bin 401 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü bulunduğu ve sivil altyapının hedef alındığı bildiriliyor.