Gündem

Madem kontrollü darbeydi neden kaçtın?

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde hemşerihleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ele geçirilmek, işgal edilmek istendiği FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine “Kontrollü darbe” yorumuyla tiyatro imasında bulunan, alçak örgütü akıl hocası Almanya gibi aklamaya kalkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu topa tuttu.

Bunlarda yürek yok

15 Temmuz akşamı televizyondan yaptığı çağrı ile milyonların sokağa döküldüğünü daha sonra ise kendisinde İstanbul’a geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun milli mücadeledeki duruşunu şöyle anlattı: “Ama o saatte birileri de kaçıyordu. Kimdi o kaçan? Kılıçdaroğlu kaçıyordu. Havaalanında iniyor oradan Bakırköy’de ilçe başkanının evine gitmiş. Hadi sen de orada dursaydın işte.

Orada milletinle beraber olsaydın. Aslında 7 Ağustos’a davet ettiğimde bile gelmedi aslında. Daha sonra kendi çevresi, baskı baskı… Önce bize gelemeyeceğine dair cevap verdiler, son gün geleceğini bildirdiler.

Niye, baskılara dayanamadı. Bunlarda yürek yok. Bunlarda yalan çok ama yürek yok.”

Belgelerini açıkla

Kılıçdaroğlu’nun “Kontrollü darbe” iddiasını ispatlaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Genel başkanları 15 Temmuz’a ‘kontrollü darbe’ diyor, belge varmış, açıkla.

16 Nisan’dan sonra sana faydası olmaz” diye konuştu.

Sen kimi denize döküyorsun?

Erdoğan, “Evetçileri İzmir’de denize dökeceğiz” şeklindeki küstah sözleriyle referandum sonrası hazırladıkları kaos planını ağzından kaçıran CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’a da haddini bildirdi.

Türk milletini kimsenin denize dökemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, “Sen kimsin? Haddini bil, bu ne terbiyesizlik? Sana adım attırmazlar. Sen kimi nereden denize döküyorsun? Sen ne biçin genel başkansın? Sen bu milletvekiline bu laflarından dolayı ağzının payını nasıl vermezsin?” ifadelerini kullandı. Erdoğan, gurbetçilere de seslendi. Avrupa’nın faşizmine, Nazizm uygulamalarına karşı “EVET”in en güzel cevap olduğunu kaydeden Erdoğan, “Sandıklardan evetle, inşallah bu faşist baskıları uygulayan bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum” şeklinde konuştu.