Gündem

Madem çekilmiyorsun vekillerimizi geri ver!

Abone Ol

Sıfır baraj ittifakı ve çatı aday projelerini hayata geçirmek isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta “Karaktersizlik, ihanet” tanımlamasına rağmen milletin oyuyla seçilmiş 15 milletvekili talimatla FETÖ destekli İP’e gönderdi. Kılıçdaroğlu, 2. Güneş Motel vakasını “Demokrasi için” söylemleriyle güzellemeye çalışırken, ticaret bozuldu. Kılıçdaroğlu’nun vekilleri demokrasi için değil, Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi için verdiği, Akşener’in bu teklifi reddettikten sonra belgelendi. Kılıçdaroğlu, önceki gün Akşener ile yaptığı görüşmede İP lideri adaylıktan çekilmemesi durumunda milletvekillerini geri çağıracağını ima etti. Akşener ise adaylıktan vazgeçmeyeceğini belirterek rest çekti.

Kılıçdaroğlu’nun da bunun üzerine harekete geçerek “Boynu bükükler” 15’lisine partiye geri dönmeleri sinyalini vermeye başladığı öğrenildi.

Mağdur olmayacaklar

Bu durum CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’a da soruldu. Tezcan, böyle bir durumun gündemde olmadığını iddia ederken, “Arkadaşlarımızın mağdur edilmesi de düşünülemez” sözüyle İP’e geçen CHP’lilerin her an geri çağrılabileceği alenen ilan etti. Diğer yandan İP Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’da, “Bu arkadaşlarımız istedikleri an gidebilirler” ifadeleriyle krizi ortaya koymuştu.