Gündem

Maarif okulları “İnsanlığı ve kardeşliği öğretecek”

Abone Ol

Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) Makedonya’nın Kalkandelen (Tetova) şehrinde ilköğretim ve lise seviyesinde eğitim sunacak olan TMV okulunun devir teslim töreni düzenlendi. TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, törende yaptığı konuşmada, TMV’nin 2016’da özel bir kanunla kurulan milli bir vakıf olduğunu ve son birkaç yıldır dünyanın farklı yerlerinde okullar devraldıklarını belirtti.

Önceliğimiz, çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli eğitim vermek

Balkanlar’da açılan okulların kendisini çok heyecanlandırdığını aktaran Akgün, eğitimi, çocuklarının geleceği için yaptıkları bir yatırım olarak niteledi. İdeolojik, siyasi ve dini anlamda herhangi bir gizli ajandalarının olmadığının altını çizen Akgün, “Tek bir önceliğimiz vardır. O da çocuklarımıza kaliteli ve nitelikli eğitim vermektir” değerlendirmesinde bulundu.

Kalkandelen’deki bu okulun TMV olarak Makedonya’da açtıkları ilk okul olduğu, yakın gelecekte de başkent Üsküp’te okullar açmaya devam edecekleri bilgisini paylaşan Akgün, “Buralarda yetişen başarılı çocuklarımıza da mezun olduktan sonra gerekirse Türkiye’de okumak isteyenlere burs imkânları da sağlayacağız. Ayrıca Makedonya’da bulunan diğer eğitim kurumlarıyla da ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Bu okulumuz bizim olduğu kadar sizin okulunuzdur. Bunu yaşatmak, güçlendirmek her anlamda esasen sizlere bir emanet olarak bırakılacak olan bir konudur” dile getirdi.

“Çocuklarınızı TMV’ye verelim”

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara ise FETÖ terör örgütünün Makedonya’da anlaşılması için yoğun mesai yaptığını anlatarak, Makedon aileleri, çocuklarını bu okullara kaydettirmeye davet ederek, “Yarın, ertesi gün anne ve babalar olarak birer terörist yetişmesini istemiyorsanız gelin çocuklarınızı bu okullara verelim” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’yü yok edeceğiz”

AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise tek yapmaya çalıştıklarının, iki ülke arasındaki güçlü bağları evlatlarına aktarmak olduğuna işaret ederek, “FETÖ terör örgütünün ne kadar art niyetli olduğunu bildiğini dile getiren Türk kökenli Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, FETÖ’nün yavaş yavaş Makedonya’dan yok edeceklerini vurguladı.