Yaşam

Maarif öğrencileri başarıyla mezun

Afganistan'dan Nijerya'ya, Mali'den Moğolistan'a kadar pek çok farklı coğrafyadan öğrencileri bir araya getiren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okulları Perşembe günü 52 öğrencisini mezun etti.

Abone Ol

Tuğçe Huy - Diriliş Postası 

Türkiye Maarif Vakfı okullarında eğitim gören öğrenciler, Türkiye’nin 15 farklı şehrindeki 17 üniversitenin 16 farklı bölümünü başarıyla bitirdi. TMV Genel Merkezi'nde düzenlenen 2024 Yılı Mezuniyet Töreni'nde bir araya gelen mezun öğrencilere Türkiye Maarif Vakfı Başkanvekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili Maarif rozetlerini takdim etti.

107 ülkeyle temas

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Maarif Vakfı'nın uluslararası alandaki hedeflerine değinirken Maarif’in öğretmenleri, öğrencileri, aileleri ve tüm yönetim kadrosuyla büyük bir aile olduğunu ve bu ailenin kısa sürede küresel ve dinamik bir eğitim kurumu haline geldiğini ifade etti. Bilgili, Maarif Vakfı'nın 54 ülkede faaliyet gösterdiğini ve 107 ülkeyle temas halinde olduğunu da vurguladı.

“ÖZGÜVENLE YETİŞTİM”

Maarif destekli okullarda eğitim aldığı için gurur duyduğunu belirten Afganistanlı Rubina Momin, ilkokuldan liseye kadar Türk okullarında eğitim gördüğünü ifade etti. Momin, "Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü bitirdim. Maarif destekli olduğum için gurur duyuyorum ve kendimi şanslı hissediyorum. Eğitim kalitesi bizim açımızdan gerçekten çok iyi ve bu eğitim bana özgüven kazandırdı. Aldığım kaliteli eğitim sayesinde topluma iyi bir öğretmen olarak kazandırıldığımı düşünüyorum." diyerek eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

“EN BÜYÜK AMACIM TÜRK DİLİNİ YAYMAK”

Türkçe eğitimi almasının en büyük nedenini açıklayan Momin, hedefinin tıpkı İngilizce ve Fransızca gibi Türkçe'nin de dünyanın dört bir yanında konuşulması olduğunu söyledi. Momin, "En büyük amacım, Afrikalı veya başka ülkelerde bir öğretmen olarak Türk dilini yaymak. Bu amacımı ancak eğitim yoluyla başarabileceğime inanıyorum. Gelecekte bu hayalimi gerçekleştirdikten sonra, ülkemde hem kızlarımıza hem de orada çalışan kadınlara kaliteli bir eğitim sunmayı hedefliyorum." dedi.

“VERİLEN EĞİTİM ÇOK İYİ”

Mali'den Konya'ya gelerek eğitim alan Mariama Sissoko ise Kimya Mühendisliği okuduğunu, ilk başlarda bölümü için endişe yaşadığını ancak hem teorikte hem de pratikte verilen eğitimin çok iyi olduğunu vurguladı. Sissoko, "Mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak istiyorum ve böylece kendi performansımı görebilirim. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra Mali'de Türklerle uluslararası alanda çeşitli projelerde çalışmayı hedefliyorum" diye konuştu.

“HEDEFİM ÜLKEME KATKI SAĞLAMAK”

Karabük Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olan Afganistanlı Behruz Yarzade ise, "Aldığımız eğitimin hem kendi coğrafyamıza hem de Türkiye'ye katkı sağlayacağına inanıyorum. Şu anda lisans eğitimimizi tamamladık ve inşallah yüksek lisans yapmayı planlıyorum. Kendimizi geliştirip ülkemize dönerek, oranın ekonomisine ve büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.