Güncel

Lüksemburg nerede, nüfusu ne kadar? Lüksemburg yüzölçümü ve para birimi nedir?

Abone Ol

Milli Takım bu akşam Lüksemburg ile karşı karşıya gelecek. Nüfusu ve yüzölçümü ile Lüksemburg sürekli aratılan ve şaşırılan ülkelerin başında geliyor. Başakşehir Fatih Terim stadında oynanacak maç, 21.45’te başlayacak. Vatandaşlar Lüksemburg nerede, Lüksemburg yüzölçümü kaç sorularını yöneltiyor. Peki, Lüksemburg nerede, nüfusu ne kadar? Lüksemburg yüzölçümü ve para birimi nedir? İşte detaylar…

LÜKSEMBURG NEREDE, NÜFUSU NE KADAR?

Resmi adıyla Lüksemburg Büyük Dükalığı, Orta Avrupa ile Batı Avrupa arasında sıkışmış küçük bir ülkedir. Başkenti Lüksemburg'dur. Denize kıyısı yoktur. Fransa, Belçika ve Almanya ülkeleri arasındadır. Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'dur. Yüzölçümü yaklaşık olarak 2.586 kilometrekaredir.

Ülkede parlamenter temsilî demokrasi ile birlikte anayasal krallık sistemi vardır. Grandük unvanını taşıyan bir monark tarafından yönetilir. Lüksemburg, kişi başına düşen millî gelir ortalamasında IMF ve Dünya Bankası verilerine göre birinci sırada yer alır.

LÜKSEMBURG YÜZÖLÇÜMÜ VE PARA BİRİMİ NEDİR?

2019 verilerine göre 626.108 nüfusuyla Avrupa'nın en az nüfuslu ülkelerinden biridir. Şehir olan Lüksemburg'un nüfusu ise 124,528 bindir.

Lüksemburg'un para birimi EURO'dur.