Dünya

Lufthansa, İran ve Lübnan uçuş iptallerini 2025’e uzattı

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Orta Doğu'da artan çatışma endişeleri nedeniyle, İran ve Lübnan’a düzenlediği uçuşların iptal süresini 2025 yılına kadar uzattığını açıkladı.

Abone Ol

Alman hava yolu firması Lufthansa, Orta Doğu'da artan çatışma endişeleri nedeniyle İran ve Lübnan'a olan uçuş iptallerinin süresini2025 yılına kadar uzattığını duyurdu. Şirket, operasyonel nedenlerden ötürü gelecek aylarda Tahran ve Beyrut uçuşlarına devam etmeyeceğini açıkladı.

Lufthansa'nın yaptığı açıklamaya göre, Lübnan’ın başkenti Beyrut ile bağlantılar28 Şubat2025’e kadar askıya alınmışken, Tahran uçuşları ise31 Ocak2025’e kadar iptal edildi. İsrail'in saldırıları sonrası artan güvenlik endişeleri nedeniyle, Lufthansa son dönemde Orta Doğu uçuş iptallerini defalarca uzatmak zorunda kaldı.

Bu hafta başında şirket, Tel Aviv’e düzenlediği uçuşların askıya alma süresini de10 Kasım'a kadar uzattığını bildirmişti. Lufthansa Grubu, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines ve Brussels Airlines gibi diğer havayolu firmalarını da bünyesinde barındırıyor.