Dünya

Lübnan'daki Sahil Hastanesi, hastanenin askeri amaçla kullanıldığı iddialarını yalanladı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Es-Sahil Hastanesi yönetimi, hastanenin askeri amaçlarla kullanıldığına dair İsrail tarafından ortaya atılan iddiaları yalanladı. Hastane, iddiaların ardından yerli ve yabancı medya mensuplarına kapılarını açtı.

Abone Ol

Es-Sahil Hastanesi Müdürü Mazin Alame, hastanenin askeri amaçla kullanıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Alame, bu iddiaları "şoke edici haberler" olarak nitelendirerek, hastanenin Lübnan'da hiçbir siyasi partiye veya dini gruba bağlı olmayan bağımsız bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Alame, hastanenin 42 yıl önce inşa edildiğini ve altında herhangi bir tünel veya sığınak olmasının imkansız olduğunu vurguladı. Hastanenin, bu konuyu araştırmak isteyen herkese açık olduğunu da ekledi.

Hastane Geçici Olarak Boşaltıldı

İsrail'in iddialarının ardından hastanenin boşaltıldığını belirten Alame, "Lübnan Ordusu bir garanti verdiğinde hastaneyi yeniden açacağız. Bu garantiden sonra yeniden açmaya kararlıyız." şeklinde konuştu.

Milletvekili ve Sendikadan Destek

Hastanenin sahibi olan Lübnanlı Milletvekili Fadi Alame, hastanede hiçbir tünel bulunmadığını ve yalnızca hasta ve yaralılara hizmet verdiklerini kaydetti. Lübnan'daki Hastaneler Sendikası da, "Gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bahanelere dayandırılarak Es-Sahil Hastanesi'ne yönelik tehditlerde bulunulmasını" kınadı.

İsrail’in İddiaları

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Beyrut'taki bir hastanenin altında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın sığınak olarak kullandığı bir yeri tespit ettiklerini öne sürdü. Hagari, "Bu sığınak içinde yüz milyonlarca dolarlık kağıt para ve altın tutuluyor. Bu paraların çoğu Lübnanlı vatandaşlardan alındı." ifadelerini kullandı.