Dünya

Lübnan ordusu: İsrail'in İHA'yla düzenlediği saldırıda bir asker öldü

Lübnan ordusu, İsrail ordusunun insansız hava aracı (İHA) ile düzenlediği saldırıda bir Lübnan askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Abone Ol

Ordunun açıklamasına göre, saldırı, Lübnan'ın güneyindeki bir askeri kontrol noktasından geçen bir motosikleti hedef aldı.

Lübnan ve İsrail arasında devam eden gerginlikte, Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süregelen çatışmalar şiddetlenmiş durumda. Özellikle 23 Eylül’de İsrail, Lübnan’ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlemişti. Bu saldırılar sonucunda Lübnan makamlarına göre 104’ü çocuk, 194’ü kadın olmak üzere toplamda 1208 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Beyrut’a 27 Eylül’de düzenlediği hava saldırılarında, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da öldüğü bildirildi. İsrail’in saldırılarına karşılık veren Hizbullah, İsrail’de ordu üslerini hedef alan roket ve füze saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

İsrail’in bombardımanları nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce Lübnanlı yerinden olurken, Suriye’ye göç eden on binlerce kişi olduğu belirtiliyor.