Dünya

Saraybosna'nın Kalbi Meg Ryan oldu!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl 30'uncusu düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü, Amerikalı sinema oyuncusu Meg Ryan'a verildi.

Abone Ol

Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'nda kırmızı halıda yürüyen Ryan, festival kapsamında Oscar ödüllü Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanovic ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Ryan, ödülünü SFF Müdürü Jovan Marjanovic'ten aldı.

Ayrıca, Ryan'ın başrolde oynadığı 1998 yapımı "You've Got Mail (Mesajınız Var)" filmi, 25 yıl sonra Saraybosna Film Festivali'nde tekrar izleyicilerle buluştu.

Bosna Hersek'teki savaşın izlerini silmek amacıyla başlatılan ve uzun süredir devam eden festival, bugüne kadar birçok ünlü ismi ağırladı. "Saraybosna'nın Kalbi" Onur Ödülü geçmişte Morgan Freeman, Angelina Jolie, Robert de Niro, Oliver Stone, Nuri Bilge Ceylan, Tim Roth, Wim Wenders, Ruben Östlund, Jesse Eisenberg, Mads Mikkelsen ve Charlie Kaufman gibi isimlere takdim edildi. Festivale, Robert de Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Orlando Bloom, Daniel Craig, John Malkovich ve Morgan Freeman gibi dünyaca ünlü isimler katılırken, birçok Türk yapımı da ödüle layık görüldü.