Güncel

Lithos Yunanca ne demek? Paleolitik, Mezolitik, Neolitik gibi tarih öncesi çağların adlarında geçen "lit" ifadesinin kökeni olan "lithos" Yunancada ne anlama gelir?

Abone Ol

Yarışma tutkunlarını ekrana kilitleyen ATV'nin genel kültür ve bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster?'in 21 Kasım Pazar 2021 tarihli 965. bölümü yine heyecanlı dakikalara sahne oluyor! Çok özel konukları ve özenle seçilmiş ilginç, düşündüren ve eğlendiren konularıyla Kim Milyoner Olmak İster sorularını takip eden yarışma severler de, soruları arama motorlarında sorgulayarak detaylı bilgilere en kısa zamanda ulaşmak istiyor. Usta sanatçı ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla bu akşamki Milyoner yeni bölümde yarışmacıya yöneltilen "Lithos Yunanca ne demek? Paleolitik, Mezolitik, Neolitik gibi tarih öncesi çağların adlarında geçen "lit" ifadesinin kökeni olan "lithos" Yunancada ne anlama gelir?" sorusu da dikkati çeken sorulardan biri oldu. İşte geceye damga vuran "Paleolitik, Mezolitik, Neolitik gibi tarih öncesi çağların adlarında geçen "lit" ifadesinin kökeni olan "lithos" Yunancada ne anlama gelir?" şeklindeki Milyoner sorusu ve doğru cevabı!..

Paleolitik, Mezolitik, Neolitik gibi tarih öncesi çağların adlarında geçen "lit" ifadesinin kökeni olan "lithos" Yunancada ne anlama gelir?

A) Çağ

B) Taş

C) Toplum

D) Maden

-

İşte Milyoner sorusunun doğru cevabı: Taş