Dünya

Libya'da sel olağanüstü hal sebebi oldu

Libya'da, güneybatı bölgelerinde etkili olan sel felaketi nedeniyle "olağanüstü hal" (OHAL) ilan edildi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad, bu kararı ayrı ayrı açıkladı.

Abone Ol

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, selden etkilenen bölgelerde acil müdahalelerin yönetilmesi amacıyla OHAL ilan edildiğini belirtti. Dibeybe, "Hayat kurtarmak, yardımları ulaştırmak ve sel mağdurlarının zararlarını gidermek için belediyelerle iş birliği yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Hammad da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sel felaketi nedeniyle OHAL ilan ettiklerini duyurdu. Hammad, acil durum komitesi kurarak Gat şehri ve çevresinde müdahalenin hızlıca yapılması ve olumsuz hava koşullarına karşı gerekli tüm tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Daha önce, 12 Ağustos'ta Libya'nın güneydoğusundaki Kufra kentinde meydana gelen aşırı yağışların yol açtığı sel felaketiyle mücadele için de her iki başbakan, gerekli imkanların seferber edildiğini duyurmuştu.