Dünya

Libya Başbakanı Dibeybe, Türk şirketin yaptığı yolun ilk etabını açtı

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Türk inşaat şirketi İnfitah tarafından gerçekleştirilen ve başkent Trablus ile Terhune kentini bağlayan otoyolun ilk etabının açılışını yaptı.

Abone Ol

Terhune'de yolun ilk etabının tamamlandığı noktada açılış töreni gerçekleştirildi. Tören, Terhune'de yolun ilk etabının tamamlandığı noktada gerçekleştirildi ve Başbakan Dibeybe'nin yanı sıra Ulaştırma Bakanı Muhammed Şuhubi, İletişim Bakanı Velid el-Lafi, Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği Müsteşarı Doğukan Arda Ülgen ve Ticaret Başmüşaviri Yusuf Yıldız da katıldı.

Dibeybe, projenin ulusal bir öncelik olduğunu vurgulayarak, Libyalıların ulaşım konusundaki sıkıntılarına çözüm sunmanın hayati önem taşıdığını belirtti. İnfitah Şirketi'nin Genel Müdürü Şükrü Atay, Trablus-Terhune otoyolunun inşasının sürdüğünü ve projenin Libya'nın önemli yerleşimlerini birbirine bağladığını ifade etti.

ÇALIŞANLARIN 70'İ TÜRK VATANDAŞI

Açılışta, yolun daha önce 80'li yıllarda 7 metre genişliğinde ve 2 şerit gidiş-geliş olarak inşa edildiği hatırlatıldı. Şirket, mevcut yolu 9 metre genişliğinde yeniden inşa ediyor. Projede toplam 300 kişi çalışıyor ve bunlardan 70'i Türk vatandaşları. Başbakan Dibeybe'nin katılımıyla tamamlanan ilk etap, 25 kilometrelik bir uzunluğa sahipken, 16 kilometrelik kısmın çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

ÇALIŞMALARIN HIZLA DEVAM ETMESİ TALİMATI VERİLDİ

Başbakan, açılışın ardından yolun inşaatını yerinde inceledi ve proje ile ilgili olumlu geri dönüşler aldı. Emrah Kekilli, Dibeybe'nin asfalt ve beton çalışmalarını yerinde incelediğini ve projedeki çalışmaların hızla devam etmesi talimatını verdiğini aktardı. 2. ve 3. etapların da tamamlanması için ekiplerin kararlılıkla çalıştığını dile getirdi. Projenin birinci etabının tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kekilli, Libya halkına bu hizmeti sunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.