Güncel

KYK yurt başvuru sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarını öğrenciler merakla bekliyor. 20-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen KYK yurt başvurularının sonuçları, e-Devlet üzerinden açıklanacak. Peki, 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Abone Ol

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları, üniversite kayıtlarını tamamlayan ve barınma ihtiyacını karşılamak isteyen öğrenciler için merakla bekleniyor. 20-24 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen KYK yurt başvurularının sonuçları, e-Devlet üzerinden duyurulacak. Peki, 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından 20 Ağustos’ta başlatılan KYK yurt başvuruları, 24 Ağustos’ta sona erdi. Geçtiğimiz yıl, yurt başvuru sonuçları 13 Eylül'de açıklanmıştı. Bu yıl da 2024-2025 KYK yurt başvuru sonuçlarının Eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor.

Kayıtlar Nasıl Yapılacak?

YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca, öğrenciler kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt yaptırabilecekler.

2024-2025 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK yurt başvuru sonuçları, e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Bilgilerini eksiksiz dolduran öğrenciler, başvuru sonuçlarına erişim sağlayabilecekler.

KYK Yurt Ücreti Ne Zaman Ödenir?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra, yurt ücretinin içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00’e kadar ödenmesi gerekmektedir. Ancak, yurtlarda barınan öğrencilere Eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00’e kadar süre tanınmaktadır. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinecektir.

Kimler KYK Yurtlarında Ücretsiz Kalabilir?

KYK yurtlarında ücretsiz kalma hakkına sahip olanlar şunlardır:
- Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
- Gazi ve gazi çocukları,
- Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,
- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,
- Devlet koruması altında olanlar.