Dünya

Kuzey Kore yeniden çöp balonu göndermeye mi başladı?

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeniden "çöp balonu" gönderdiğini düşünüyor. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan duyuruya göre, Kuzey Kore'den gelen balonlar çöp içeriyor.

Abone Ol

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yeniden "çöp balonu" gönderdiğini açıkladı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) tarafından yapılan duyuruda, Kuzey Kore'den gelen balonların çöp içerdiği düşünülüyor. 

Açıklamada, balonların başkent Seul'ün çevresindeki Gyeonggi eyaletinin kuzey bölgelerine ilerleme ihtimali olduğu belirtilirken, halkın bu balonlara dokunmaması ve yetkililere bildirmesi tavsiye edildi.

Bu gelişmenin ardından, Güney Kore'deki Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang'ı eleştiren propaganda broşürleri içeren büyük balonları Kuzey Kore'ye göndermişti. Kuzey Kore ise bu eyleme karşılık olarak mayıs ayından itibaren 3 binden fazla çöp balonu gönderdi. Balonların gönderilmesi, iki ülke arasında gerginlik yaratarak Kuzey Kore tarafından "ifade özgürlüğü" olarak tanımlanmış, Güney Kore ise bu durumu kınamıştır.