Yaşam

Kuru ve çatlak ciltlerden nasıl kurtuluruz? İşte 5 besin önerisi...

Havaların kısa aralıklarla hem sıcak hem de soğuk seyretmeye devam etmesiyle birlikte cildimizde kuruluk ve çatlak görüntüsü oluşabiliyor. Peki bu kötü ve sağlıksız görüntüden kurtulmak için ne yapmak gerekiyor. İşte sizler için derlediğimiz 5 bensin önerisi...

Abone Ol

Tuğçe Huy - Muhabir 

Bir sıcalıp bir soğuyan hava sağlığınızı olumsuz etkileyebilir, ancak doğru besinlerle cildinizi koruyabilirsiniz. İşte cildinizin kurumasını önlemek için beslenme rutininize eklemeniz gereken bazı besinler:

1. Tatlı Patates:

Tatlı patates, A ve C vitaminleri açısından zengin bir sebzedir. Güneş ışınlarından korur ve cildin kurumasını engeller. Ayrıca kolajen üretimini artırarak cildinizi canlı ve parlak tutar.

2. Somon:

D vitamini ve Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, ciltteki iltihaplanmayı azaltır ve kurumayı önler.

3. Çiğ İstiridye:

Çinko bakımından zengin olan istiridye, ciltteki kuruluğun neden olduğu hasarları onarır ve antioksidan bakır içerir, bu da cildin sağlığını destekler.

4. Badem:
 
E vitamini açısından zengin olan badem, cilt bariyerini güçlendirir ve nemlendirir. Badem yağı ise cildi besler, onarır ve çatlakları gidermeye yardımcı olur.

5. Kırmızı Biber:
 
Beta karoten ve C vitamini bakımından zengin olan kırmızı biber, cildi güneşin zararlı etkilerinden korur ve kırışıklıkları azaltır.

Bu besinleri beslenme listenize ekleyerek cildinizin sağlığını koruyabilir ve olumsuz hava koşullarına karşı önlem alabilirsiniz.