Güncel

Kurtulmuş, Kütahya'da Büyük Taarruz etkinliklerine katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kütahya'da düzenlenen törenlere katıldı.

Abone Ol

Kurtulmuş, Zafer Abidesi'nde gerçekleştirilen törenin ardından Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti.

Büyük Zafer’in 102. yıl dönümü dolayısıyla Kütahya’ya gelen TBMM Başkanı Kurtulmuş, Valilik ziyaretini takiben Altıntaş ilçesindeki Zafertepe'ye geçti. Zafer Abidesi'ndeki tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kurtulmuş, tören sırasında abideye, üzerinde "TBMM Başkanı" yazılı kırmızı beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk sundu. Törende, Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan bir subay, anıttaki harita üzerinden bölgedeki harekatı anlattı.

Ardından, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dumlupınar ilçesindeki Dumlupınar Şehitliği'ni ziyaret etti. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam eden ziyarette, Kurtulmuş, şehitlikte bulunan hafız çocuklarla da bir araya geldi ve şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Ziyaret sırasında Kütahya Valisi Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş ve milletvekilleri de Kurtulmuş’a eşlik etti.