Kürtler, Türk solunun hamalı mı?

Abone Ol

HDP, seçimlere tek başına giriyor. Aslında CHP, “Millet İttifakı” içinde olması için çok ısrar etti ama Meral hanım ikna edilemedi. Kız evi naz evi hesabı, HDP’nin gönüllü olduğu ittifak evliliğinden Meral hanımın nazı nedeniyle taraflar eli boş döndü…

“Millet İttifakı’nın” kapı önüne koyduğu HDP’nin kapısını başka bir “ittifak” çalarak seçimde güç birliği yapma teklifinde bulundu. “Kürdistani Seçim İttifakı” öncülüğünde gündeme getirilen Kürt kimlikli siyasi parti ve hareketlerle seçimlere girilmesi teklifi, HDP tarafından reddedildi.

Altan Tan’ın da dediği gibi HDP’de kontrol tamamen Türk Solu’ndaydı artık. Diğer Kürt kimlikli parti ve hareketlerle işbirliğine izin vermediler. Türk soluna, marjinal sol parti ve hareketlere kapısı sonuna kadar açık olan HDP, nedense Kürt kimliği ile siyaset yapan partilerle “ittifak” yapmaya kapıları kapalı tutuyor…

HDP, Kürtlere diyor ki; “Biz sizin partiniziz. Bize oy verin. Ama bizim hangi Türk solu partisini, marjinal sol hareketi meclise taşıyacağımıza karışamazsınız. Sizin bir tek hakkınız var: HDP’ye oy verme hakkı.”

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de tarih tekerrür etti. HDP’nin milletvekilli listelerin başköşeleri; kimsenin adını duymadığı Türk solu, komünist partilerin temsilcilerine ayrılmıştı. HDP’nin İstanbul Milletvekili listelerinde ilk 5’e yazılan bazı isimleri sizinle paylaşayım da durumu vahametini bir de siz görün…

Ahmet Şık, Türk solcu, Ergenekon, FETÖ davalarında yargılandı…

Turgut Öker, Hamburg’da Alevi Kültür Merkezi Başkanlığı yapmış. Sivaslı…

Erdal İnönü’nün ekonomi danışmanı, İstanbul doğumlu, solcu Erol Katırcıolu…

Hakkı Saruhan Oluç, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanlığı yapmış. İstanbul doğumlu…

Tokat doğumlu Ali Kenanoğlu, birçok Alevi dernek ve vakfın kuruluş çalışmalarında yer almış…

Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş Almanya doğumlu. Boşnak kökenli…

Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Pervin Buldan’dan sonra kendisine 2. sıra uygun görülmüş…

Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Dilşad Canbaz Kaya, 3. Bölgeden 2. sıraya yerleşmiş…

Eski Halk Evleri Genel Başkanı Oya Ersoy da 2. Bölge 2. sıradan HDP listesinin nadide yerlerinden birine konmuş…

Eski Ülkücü, Türk kökenli Hüda Kaya’yı falan yazmadım. O eski milletvekili zaten. Listede ilk 5’te yine…

Çözüm sürecine destek veren, Türkiye’nin PKK ile olan mücadelesinde her zaman Türkiye’nin yanında duran Barzani’ye küfredenlerin de bu listelerin en şaşalı yerlerinde olduğunu görmek beni şaşırtmadı.

“HDP, Kürtlerin partisidir. Kürtlerin hakkını savunuyor. Kürtler, HDP’ye oy vermek zorundalar. Vermeyenler, Beyaz Kürt’tür, Makarnacı Kürt’tür, Kömürcü Kürt’tür. Hatta satılmış Kürt’tür” diyenleri çok gördüm, çok duydum. Şimdi cevap versinler. Bu liste mi Kürtleri temsil ediyor? Olan şudur; Kürtler’in oylarıyla, Türk solu, marjinal Komünist hareketler mecliste keyif yapıyor!

Tümünü bir araya getirseniz beş bin oyu olmayan bu 5/6 sol parti ve hareket, Kürtler’in HDP’ye verdiği oylarla her seçimde Meclis’e taşınıyor. Kürt seçmen, deyim yerindeyse “Türk solunu meclise taşıma hamalı olarak kullanılıyor.”

Kendisi dışındaki Kürt Partilerine kapıları kapatan, kendisine oy vermeyen Kürtlere hakaret eden HDP, Türk solunun kalesi olmuş da gören yok, ağlayanı yok. İşin acı tarafı bunu Kürt seçmenin oylarıyla yapıyor olmasıdır…

Türkiye’de Türk solunun hamallığı yaptırılan Kürtler’e, Türkiye dışında da Amerikan hamallığı yaptırılıyor. Kürt halkına yaptığınız; Ayıptır…Günahtır…Zulümdür!..