Gündem

Kumpasın hedefi Erdoğan

Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta katıldığı partisinin Afşin ilçe kongresinde, ABD’nin FETÖ’den devraldığı 17-25 Aralık darbe girişimi kapsamında yürüttüğü kumpas davasına değindi.

Erdoğan’ı konuşuyorlar

ABD’nin, İran ambargosunu delme palavrasıyla kurguladığı davada, ambargoyu kimsenin konuşmadığı, FETÖ’cü hainler ve iş tuttuğu ABD’li ortaklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığını dile getiren Ünal, “Ambargo delindiği için mi o davayı görüyorlar? Hayır. Eğer ambargo davası olsaydı ambargoyu konuşurlardı. Neyi konuşuyorlar? Tayyip Erdoğan’ı konuşuyorlar, Türkiye’yi konuşuyorlar. Onlara kimler lojistik destek veriyor, onu da gördük, Amerika’daki kaçak FETÖ’cü yargı mensupları. Dün gördünüz, gazetelere de televizyonlara da yansıdı” dedi ve şöyle devam etti: “Mahkemeden kimlerin çıktığını gördünüz. Emre Uslu, işte Adem Yavuz. Bu davaları bilgi olarak besleyen, oradaki o rehin alınmış adama ne söylemesi gerektiğini ezberleten, içeride de ‘Bak duyuyor musunuz adam ne diyor?’ diye Türkiye’ye baskı yapmaya çalışan bir aklın ne yapmaya çalıştığını görüyorsunuz. Bizim daha önemli sorunlarımız var. Ciddi bir mücadele devam ediyor.”

FETÖ taktiğine dikkat

Ünal, ayrıca FETÖ propagandası konusunda da vatandaşı uyardı. Türkiye’ye yönelik saldırılarda AK Parti ile Türkiye’yi ayrı gösterme çabalarının FETÖ taktiği olduğuna dikkat çeken Ünal, “Şimdi yurt dışındaki FETÖ’cüler 165 ülkede Türkiye karşıtı bir propaganda yürütüyor. İçerdekiler de sosyal medyada hashtag açıp ‘Aynı gemide değiliz, bu savaş AK Parti’ye karşıdır, bu savaş Türkiye’ye karşı değildir.’ diyorlar. AK Parti kim? AK Parti bu ülkede yüzde 52 oy almış, kıymetli olmasının sebebi bu millet tarafından seçilmiş olması değil midir? Bu bir FETÖ taktiği” diye konuştu.