Gündem

Kumpas davasında ‘hatalı yargılama’ itirazına ret

Abone Ol

Gezi, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz işgal girişimleriyle sonuç alamayan ABD’nin Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için devreye soktuğu New York’ta görülen kumpas davasında sergilenen hukuk tiyatrosu devam ediyor. FETÖ üyesi savcıların hazırladığı iddianamelerinden kopyalanmış iddiaların havada uçuştuğu ve örgüt üyesi isimlerin vatana ihanet dolu ifadeleriyle dolu duruşmalarda yaşanan hukuksuzluklar silsilesine her geçen gün yenileri ekleniyor. Bütün yaşanan hukuk skandalları üzerine davada tutuklu yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın avukatları “hatalı yargılama” itirazında bulundu. Ancak bu itirazlar mahkemenin kukla heyeti tarafından ikinci kez reddedildi.

DAVANIN “HUKUK” SKANDALLARI

İtiraz dilekçesinde Atilla’nın avukatları savcılığın çapraz sorgusunda “Atilla’nın İran yaptırımlarını ihlal ettiğini savunan 17-25 Aralık’tan sonra eski Bankalar Yeminli Murakıbı, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Osman Zeki Canıtez tarafından hazırlanan raporu sunduğunu”, bu raporun deliller arasında yer almamasına rağmen jüri önüne getirildiğini ve bunun jüri üyelerini yanlış yönlendirdiğini savunmuştu.

Savunma makamının FETÖ mensubu, firari eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz’ın “çalıntı deliller sunması” ve “yanlış ifade vermesi” nedeniyle mahkemeye yaptığı hatalı yargılama” itirazları da reddedilmişti.