Gündem

Külünk’ten alimlere, bilgelere tarihi çağrı: Üçüncü bin yılın beyannamesini bekliyoruz

Abone Ol

AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, alimlere devlet ve ümmetin bekası için hayati görevi hatırlattı. Gazali ve Nizamülmük’ün Akide, fikir ve siyasette birliği sağlayan beyannamelere imza attığını hatırlatan Külünk, İslamı ve Müslümanları hedef alan yapılara karşı koymak için alimlere “Üçüncü bin yıla hitap edecek bir beyanname hazırlanmalı” diye seslendi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye ve İslam aleminin sorunlarını kökten çözecek, Müslüman gözüküp İslam’ın özünü saldıran FETÖ gibi terör örgütlerinin önünü kapatacak bir konuyu gündeme taşıdı. İslam ve Müslümanların FETÖ gibi terör örgütlerinin tehdidi altında olduğunu, bu alçak örgüt ve benzerlerinin milletin genleri ile oynadığına dikkat çeken Külünk, “Özellikle FETÖ ve türevleri, İslam’ı protestanlaştırıcı oluşumlar üzerinden Selçuklu ve Osmanlı’nın inşa ettiği sosyal ve toplumsal dokunun mayası durumunda olan ve irfan tecrübemizi temsil eden cemaatleri hedef alıyor. Bunun için de İslam’ın kurucu kaynaklarını, hadisleri, mezhepleri, tartışmaya açan, kitleleri, özellikle de genç kuşakları nihilizmin, deizmin ve ateizmin eşiğine fırlatan son derece sinsi bir oyun oynuyorlar” tespitini yaptı.

3 sütun inşa edildi

Külünk, tespitinin ardından “Peki bu büyük saldırıyı nasıl aşacağız?” sorusunun cevabını detaylı olarak ele aldı. Medeniyet krizini aşmayı sağlayan isimlerin Melikşah, Nizamülmülk ve Gazi olduğunu ifade eden Külünk, 3 tarihi isminde çeyrek asırda bin yılın yol haritasını oluşturduğuna dikkat çekerek ”Üç büyük sütun dikildi. Akide, fikir ve siyasette İslam dünyasını ilk defa birleştiren, bin yıl dimdik ayakta tutan ehl-i sünnet omurga inşa edildi. Fatih, bu omurgayı muhkemleştirdi, Yavuz sistemleştirdi. Omurga çökerse, her şey biter. O yüzden yeni bir Melikşah, Nizamülmülk ve Gazali’ye ihtiyacımız var. Çeyrek asırda hem çakıl taşlarını temizleyerek dalga kıracak hem de yapı taşlarını döşeyerek dalga kuracak, gelecek yüzyılların tohumlarını ekecek mahşerin üç atlısına ihtiyaç var” dedi.

Müslümanları birleştirecek bir akıl

Türkiye’nin geleceğini kurtaracak, ümmeti ortak değerler etrafında toplayacak bir fikir bütününe yeniden ihtiyaç duyulduğunu aktaran Külünk, alimlerin 3. Bin yıla ilişkin çalışmalar yapması gerektiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilge adamlarımıza ve arifanlarımıza çağrı yapıyor, ilim meclislerimizi toplanmaya davet ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın açtığı yolu izleyerek, ilim meclisi toplantılarınızdan bu İslam-dışı yapı ve yapılanmalara karşı ümmetin önünü açacak üçüncü bin yıla hitap edecek bir beyanname ortaya çıkarmalısınız. Sizlerden; başta FETÖ olmak üzere İslam-dışı yapılara dikkat çeken, bu tür yapılara ve tehlikelere karşı Gazali, Nizamülmülk, Melikşah, Eyyubi ve Fatih aklını güncelleyen üçüncü bin yıl beyannamesi bekliyoruz.”