Gündem

Küçükçekmece'deki metrobüs kazasına ilişkin 2 şüpheli daha tutuklandı

İstanbul Küçükçekmece’de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı metrobüs kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, 2 şüpheli daha tutuklandı.

Abone Ol

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, taşeron şirketin Proje Müdürü N.B. ve İETT Metrobüs Daire Başkanlığı'nda Denetim Amiri olarak görev yapan H.P. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık, N.B. ve H.P.'yi tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderdi ve bu talep kabul edilerek iki şüpheli tutuklandı. Böylece, kazaya ilişkin tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

NE OLMUŞTU?

29 Ağustos’ta Küçükçekmece’de iki metrobüsün çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 51 kişi yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan 4 kişiden 2’si serbest bırakılırken, diğer 2 kişi tutuklanmıştı. Daha sonra yol bakım çalışmalarında görevli amirler ve şeflerle birlikte toplamda 6 kişi daha gözaltına alınmıştı. 

Kazaya ilişkin soruşturma, "taksirle yaralama ve ölüme neden olma" suçlamaları çerçevesinde devam ediyor.