Yaşam

Kozmetik sembolleri ve anlamları bize ne söylüyor?

Kozmetik ürünlerde ambalajı doğru okumak ve kelime oyunlarına kanmamak çok önemli. Ambalajlar üzerindeki semboller bize ne anlatıyor hep birlikte bu sembolleri ve anlamlarını öğrenelim.

Abone Ol

Nilay Çekiç - Muhabir

Bir ürünü alırken üzerinde bulunan sembollere ne kadar dikkat ediyoruz? Ya da bu semboller bize neyi anlatıyor? Bu konu üzerine giderek siz okuyucularımız için sembollerin anlamlarını araştırdık.

1- KAPAĞI AÇIK KAVANOZ

Ürünün kapağı açıldıktan sonraki kullanım ömrünü gösterir. Bu şeklin içerisinde 3M, 6M, 12M, 24M gibi rakamlar yer alır. M month (AY) anlamına gelir. Böylece sembol bize ürünün kapağı açıldıktan sonra kaç ay kullanılabileceğini söyler.

2- ZIPLAYAN TAVŞAN

Bu simge ürünün cruetly-free olduğu anlamına gelir. Yani ürünün bitmiş son hali hayvanlar üzerinde denenmemiştir. Ancak ürünün hayvanlar üzerinde test edilmemil olması ürünün vegan olduğu anlamına gelmez, ürün hayvansal içerik barındırabilir.

3- KUM SAATİ

Ürünün minimum dayanma süresini gösterir.

4- Döngüsel Oklar

Ürünün ambalajının geri dönüştürülebilir olduğunu anlatır.

5- Yeşil Çiçek

Ürünün vegan olduğunu yani içerisinde hayvansal madde içermediğini gösterir. Ürünün hayvansal madde içermemesi, hayvanlar üzerinde test edilmediği anlamına gelmez.