Ekonomi

Kooperatifler için 2,7 milyon euro hibe desteği

Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kooperatiflere istihdama yapacakları katkılar için hibe destekler verilecek.

Abone Ol

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki belirlenen illerde kooperatif ve kooperatif birlikleri için "İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı" ile 2 milyon 700 bin euro hibe desteği verecek.

Bu hibe desteğinin tanıtılacağı toplantıda, başvuru detaylarıyla ilgili bilgiler verilecek.

Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında, Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa'da faaliyet gösteren kooperatif ve kooperatif birlikleri için "İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı" ile 2 milyon 700 bin euro hibe desteği verilecek.

HİBE DESTEĞİNİ AB FİNANS EDECEK

AB tarafından finanse edilen, Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesi kapsamında uygulanan "İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı" çağrılarının üçüncüsü açıklandı.

HİBE DESTEK PROJESİ, ÇEVRİM İÇİ TOPLANTI DÜZENLENEREK TANITILACAK

Hibe programından faydalanmak isteyen kooperatifler ve kooperatif birlikleri için programın tanıtılacağı ve başvuru koşullarının anlatılacağı çevrim içi tanıtım toplantısı, 26 Eylül'de düzenlenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ: 31 EKİM

31 Ekim'e kadar başvurulabilecek program kapsamında kazanan başvuru sahipleri, 40 bin ile 110 bin euro arasında hibe desteği alabilecek.