Gündem

Kontrollü darbe tutmayınca 20 Temmuz’u uydurdu

Abone Ol

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) düzenlenen Uluslararası 15 Temmuz Sempozyumu’nun açılış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ talimatıyla hareket eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ateş püskürürken, şehit yakınlarının yüreğine de su serpecek demeçler verdi. FETÖ’cülerin mahkemelerdeki oynadıkları tiyatroya değinen Yıldırım, milletine kurşun sıkmış hainlerin hiçbir taktiğini kurtaramayacağının altını çizerek, “Kimse merak etmesin, buradan açıkça söylüyorum. Bu hainler hak ettikleri cezayı hukuk içerisinde alacaklar. Bunların pişkin, pişkin arsızca masum rolü oynamalarından hiç ama hiç kimse etkilenmesin. Milletimizin, özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönlü ferah olsun. Meclis’i bombalayan, Özel Harekatı bombalayıp 53 şehidimizi verdiğimiz o manzarayı yaşatan… ‘Biz bir şeyden haberdar değildik, teröristlerle savaşıyoruz zannettik’ yalanları, saçmalıkları kendilerini kurtaramayacak” dedi.

Kimse aklayamaz

FETÖ’cülerin kendilerini aklama çabaları dışında, bu hainleri masumlaştırmaya çalışan Kılıçdaroğlu’nu uyarın Başbakan, 20 Temmuz yalanına vurgu yaparak, “Ana muhalefetin, adalet adı altında FETÖ’cüleri masum gösterme çabalarına bugünlerde milletçe şahit oluyoruz. 15 Temmuz’u kontrollü darbe diye niteleyenler baktı ki tutmadı, tornistan yaptı, şimdi 20 temmuz darbesi diye bir şey icat etti. Bu akıl tutulmasıdır” diye konuştu.

İki lider savaştı

FETÖ tamamen bitene kadar mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini söyleyen Yıldırım, bu alçak örgüte karşı Erbakan ve Erdoğan’ın savaş verdiğini dile getirerek, “Türk siyasi tarihine, bu örgütün ortaya çıktığı 1966’dan beri bakın, bu örgütle mücadele eden iki dönem vardır; birisi rahmetli Erbakan’dır, diğeri de AK Parti iktidarı, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun dışındaki siyasi liderler, hep örgütle iyi geçinmişlerdir” ifadelerini kullandı.