Dünya

Komşu’nun gündemi Devlet Bahçeli

Abone Ol

Batuhan Gülşah/Atina

Türkiye’deki seçim sürecini yakından takip eden Yunanistan’da, yeni gündem Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) lideri Devlet Bahçeli oldu. MHP’nin seçim çalışmalarında Kıbrıs’ı Türkiye’nin bir parçası olarak göstermesine tepki gösteren Yunanlar’a, Bahçeli’nin “Kıbrıs Türk yurdudur ve öyle kalacaktır. Dedelerinin denizin dibini nasıl boyladığını unutmasınlar” şeklindeki cevabı Komşu’da gündemi sarstı.

“ERDOĞAN’IN ORTAĞI…”

“Milliyetçi lider sayıkladı”, “Erdoğan’ın ortağından skandal açıklamalar” gibi başlıklarla Bahçeli’nin sözlerini haberleştiren Yunan basını haberlerinde “Türk saldırganlığının yeni sembolü Devlet Bahçeli” ifadelerini kullandı. Haberlerde Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğine özellikle vurgu yapılırken, “Bir zamanlar Ege’de normalleşme mesajları veren Erdoğan, şimdi aşırı sağcılarla birlikte yürüyor” denildi.

SINIR İHLALİ İDDİALARI

Mart ayından bu yana Edirne’de tutuklu bulunan 2 Yunan askerine de dikkat çekilirken, “Türkiye’nin hukuksuzlukları sınır tanımıyor” ifadeleri kullanılarak, Türk jetlerinin Ege’de günaşırı sınır ihlalleri yaptığı öne sürüldü. “Seçim arifesi dahi olsa Türkiye’nin işgalci tutumunun hiç bitmediği” iddia edildi.

FETÖ’CÜLERE 7/24 KORUMA

Diğer yandan, Yunan makamları Türkiye’den kaçarak kendilerine sığınan 15 Temmuz faili 8 FETÖ’cü’yü korumaya devam ediyor. İngiliz The Guardian gazetesine konuşan Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı Fotis Kouvelis “Askerlerin güvenliği için olabilecek en geniş çaplı önlemleri alıyoruz’’ dedi. Kouvelis, Kosova’da MİT’in FETÖ mensuplarına düzenlediği operasyona dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bölgemizde daha birkaç ay önce yaşananları unutmadık. Askerlerin güvenliği için olabilecek en geniş önlemleri alıyoruz. Nerede oldukları bariz sebeplerle gizli tutulacak.’’