Gündem

Komisyondan geçti! TSK personeline TikTok yasağı getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline, TikTok kullanımını yasaklayan kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu tarafından kabul edildi.

Abone Ol

TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Milli Savunma Komisyonunda kabul edildi. 

TSK personelinin askeri kışla içerisindeyken TikTok'ta yayın yapılması ve görüntülerin sosyal medyaya yayılması gündem olmuştu. 

Bu durum TSK'nın ciddi güvenlik riskiyle karşı karşıya olduğunu Milli Savunma Komisyonunda gündeme getirildi. 

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda "TSK Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" konuşuldu ve Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesine karar verildi. 

Kararla birlikte personelin "TikTok" kullanımına yasak getirildi. Getirilen yasağın en büyük nedeninin de güvenlik riski taşıma sebebi. 

Savaş bölgesinden TikTok yayını yapmışlardı. Görüntülerin sosyal medyaya yayılması gündem olmuştu. TSK personelinin yayınına anlık olarak 1200 kişi katıldı. Kişisel bilgi ve veri paylaşımı sonrası uygulamanın yasaklanması gündeme geldi. 

Yasak ile birlikte, TSK personelinin TikTok üzerinden kişisel bilgilerini paylaşması ve bu platformda aktif olması artık mümkün olmayacak.