Kökünü bilmeyen kendini bilmez!..

Abone Ol

Kaiye denilen küçük bir Türkistanlı grup vardı. Bunlar yarım milyon civarında idiler. Türkistan 5 ayrı cumhuriyet oldu. Tacikistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan.

Doğu Türkistan Çin’in kontrolü altında, adı Sinkang (Yenişehir). Kaiye denilen 4 bin kişilik bu grup, Kuzey Batı Anadolu’ya göç etmişti. Anadolu’ya yolculuklarında Kunduz Alp tarafından komuta ediliyorlardı. Bu adam halkına öncülük ediyordu ve o zamanlar muhtemelen Anadolu’da Acemler’in yakınlarında.

Kunduz Alp, kimin kiminle savaştığını anlayamadı. Ancak, atlıları olmamasına rağmen savaştaki zayıf tarafa katılarak onlara yardım etmeyi tercih etti. Bu katıldığı taraf Roma Selçukluları idi. Sultan’ın ismi Alaaddin idi. Bu sultan Roma Selçuklularının başındaydı. Bunlar Türk Müslümanlar’dı. Anadolu’ya göç edip orada bir devlet kurmuşlardı. Denilir ki Selçuklular daha sonra Harzemşahlar’la ya da Moğollar’la savaşmıştır. Tarihçiler arasında bir ihtilaf var, ama savaşanın Alaaddin olduğu kesindir.

Sultan Alaaddin, Kunduz Alp’ın yardımından çok memnun oldu. Yardım sırasında farkına vardı ki, Kunduz Alp’in 4 bin tane güçlü, cesur ve yetenekli askeri var. Bunun üzerine ona Bizans’la devletinin arasında bir yer verdi. Alaaddin, müttefikini devleti ve Bizans arasında bir set yaptı. Bu set bugünkü Türkiye’nin bulunduğu yerdeki Anadolu’dur. Kunduz Alp o alanla tatmin oldu. Kunduz Alp çok geçmeden vefat etti. Oğlu Ertuğrul babasının görevini devraldı. Ertuğrul devletini genişletmeye başladı. Babasından devleti 2 bin kilometre kare olarak devralmıştı. Ertuğrul devletini Bizans’a doğru genişletmeye başlayarak 16 bin kilometre kareye çıkarmıştı. Ertuğrul ölümünden önce devletini oğlu Osman’a bıraktı. Ertuğrul ölmeden önce devlet 192 bin kilometre kare bir alandaydı. Ertuğrul oğluna birçok nasihatte bulundu. “Karar verirken yanlış karar vermekten Allah’tan kork. Kuran’a ve Peygamber (sav) sünnetine uygun hareket et. Askerlerini kolla. Allah’ın ve peygamberin emirlerine uymalarını öğret. Âlimlerin ve ulemanın koruyucusu ol” Bunlar ölüm döşeğindeki Ertuğrul’un oğluna nasihatlerindendir.

Bu nedenle Osmanlı Devleti’nin İslami kökleri vardır. Ertuğrul vefat edince oğlu Osman devletin başına geçti. Sultan unvanı ondan sonra kullanılmaya başlandı. Sultan Osman devletini genişletti ve Karahisar Kalesi’ni ele geçirdi. 3. Alaaddin bu fethe çok sevindi ve onu destekledi. Şeyhler onun için dua ettiler ve cuma hutbesi verdiler. Ondan sonra ismi kullanılan paraların üzerine basıldı. Bunların hepsi Osman’ın ne kadar cesur ve güçlü olduğunun kanıtıydı. Ama Anadolu Selçuklu devleti sona yaklaşıyordu. 3. Alaaddin görünür bir ilerleme kaydedemediği gibi Asya bölgesi 7 ayrı parçaya bölündü. Bunların içinde Osmanlı tarafından yönetilen bölüm de vardı. Osmanlı bağımsızlığını ilan edince diğer 6 devlet de aynı şeyi yaptı. Böylece Sultan Osman, Osmanlı saltanatının lideri oldu. Sultan Osman vefat edince oğlu Orhan’a 192 bin kilometrekare devlet kaldı. Sultan Orhan fetihleri devam ettirdi ve Asya bölgesini ele geçirdi. Bizans ile savaştı ve birçok büyük şehri kontrolü altına aldı. Sultan Orhan vefat edince yerini oğlu 1. Murad Han aldı. Murad Han, babasının işlerini devam ettirdi. Yeni yerler aldı ve galibiyetler kazandı. Oğlu 1. Beyazıt yani Yıldırım Beyazıt onun yerine geçene kadar. Yıldırım Beyazıt, fetihleri ile uzun süre Avrupalı kral ve imparatorlara korku saldı. Yıldırım Beyazıt’ın Timurlar’a esir düşmesi ve orada ölmesinin ardından oğulları arasında taht kavgaları olsa da babasının ölümünden sonra parçalanmış ve bölünmüş devleti Sultan Mehmet tahta çıkınca tekrar bir araya getirdi. 1. ve 2. Murat döneminin ardından 2. Mehmet dönemi başladı. Daha sonra Fatih Sultan 23 yaşında padişah oldu. Avrupa ve Asya sınırları saldırıya uğruyordu. Bu saldırılarla başa çıktı, fetihlere İstanbul’u da ekleyerek büyük bir sultan olduğunu kanıtladı. Allah tüm Osmanlı padişahlarına rahmet eylesin. Ecdadımız bu mücadeleyi verdi. Biz ise okullarda açılan mescitleri tartışıyoruz. Çocukların namaz kılmalarından korkuyoruz.

Doğu Perinçek, eğitim kurumlarına mescit bulunması şartı getirilen yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvuruda bulunacaklarını açıkladı. Devletimizin neden çok düşmanı olduğunu anlamak için tarihimizi ve konumumuzu iyi bilmeliyiz.

Selam ve dua ile…