Kim bu rektör!

Abone Ol

Aşağıda yazılanlar, basında yer alan ve internetten ulaşılabilen, tekzibi bulunmayan haberlerin derlemesinden ibarettir.

Gaziosman Paşa Üniversitesi’nin bulunduğu Tokat milletvekillerinin, MHP ve Ülkü Ocakları başkanlarının açıklamalarından ibarettir.

Basında “Kim bu rektör?” başlığı altında yer alan bir haberde, AK Parti milletvekili Metin Külünk’ün, “Bir üniversite rektörü 14 Temmuz günü saat 11.00’de o şehrin kalkışmasının en önemli ismi, şu an tutuklu bulunan generali ile 4 saat toplantı yapıyor. O da yetmiyor kamera kayıtlarını sildiriyor. O rektör hâlâ görevde.” şeklindeki açıklamalarına yer verilmiş, bu haberden 10 gün önce “Yaverin sır dolu Tokat ziyareti” başlıklı haberde ise Cumhurbaşkanı’nın başyaverinin 15 Temmuz’un hemen öncesinde Tokat’ta gizli bir toplantı yaptığı ve bu toplantının kamera kayıtlarının silindiği iddiaları yer almıştır.

“Kim bu rektör” haberine tekzip gelmemiş ama GOP Üniversitesi Rektörü’nü işaret eden haberin altındaki yorumların tamamı silinmiştir.

Darbeci komutanlar ve başyaver ile kalkışma öncesi toplantı yapıp, kamera kayıtlarını sildirdiği iddia edilen o rektör, hâlâ görevdedir.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 2014 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde aday olan, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Osman Demir’in, “Yönetimi paralel hiçbir güçle paylaşmayacağız” açıklamasının devamında “Yaptığım görüşmelerde adına paralel denilen yapının üniversitede egemen olduğunu, yönetimde olan bir dekan da dahil, hemen herkes tarafından şahsıma ifade edilmiştir” dediği hem mahalli hem de yaygın basında yer almıştır.

Gazetecilerin “Mevcut üniversite yönetimi Paralel Anlayış zihniyetinde mi?” şeklindeki sorusuna Demir, “Ben üniversiteyi gezdim arkadaşlarıma sordum, ‘Burada böyle bir şey var mı?’ diye sordum. ‘Maalesef var, burada böyle’ dediler. Hatta yönetimin içinden bir dekan, ‘Hocam engel olduklarım var, olamadıklarım var’dedi.” cevabını verdi.

Rektör adayının “başhekimlik ve dekanlık görevlerini bir arada yürüten şahıs” olarak tanımladığı Şemsettin Şahin, mahrem imamlar çalışma grubunda olduğu iddiasıyla yargılanmış ve 10 yıl 45 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu anısına dikilen fidanın önündeki tabela, rektörlük tarafından 2 kez kaldırılmıştır. Bunun üzerine, üniversite girişinde kalabalık bir grupla toplanarak basın açıklaması yapan Tokat MHP İl Teşkilatı ve Ülkü Ocakları başkanlarının, söyledikleri basında şöyle yer almıştır:

Ülkü Ocakları İl Başkanı Mustafa Ersagun Dalan: “Bir rektör düşünün ki, FETÖ’nün cemaat olarak anıldığı yıllarda FETÖ’cülerle birlikte yakın mesai içinde bulunmuş, atadığı, göreve getirdiği insanların büyük çoğunluğu FETÖ’den ihraç edilmiş, tutuklanmış, ne hikmetse ve arkasında nasıl bir koruma varsa rektör beye hiçbir şey olmamıştır.”

AK Parti’nin FETÖ ile mücadelesi takdire şayan milletvekili Metin Külünk’ün, Osman Demir ve Tokat MHP İl teşkilatı ile Ülkü Ocakları başkanlarının açıklamaları birlikte değerlendirildiğinde; Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasının hâlâ sürdüğüne şüphe yoktur.